Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň rozhodla v prodloužení duel s Kometou

Plzeň - Plzeňští hráči zvítězili v utkání 30. kola nad favorizovanou Kometou 2:1 v prodloužení. Západočeši získali dva body poté, co se pro ně utkání nevyvíjelo dobře. Zápas rozhodl Jakub Lev. Kometa bude odjíždět zklamaná, rozhodčí jí navíc neuznali dvě branky.

Brněnský brankář Karel Vejmelka
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Domácí kvůli zranění útočníků Hrnky s Kracíkem a odjezdu Kodýtka s reprezentační dvacítkou nastoupili ve značně kombinovaném složení útoků. Hosté sice také postrádali forvardy Kvapila s Nečasem, ale začali aktivněji.

Střelu nekrytého Tršky ve třetí minutě ovšem stačil vyrazit gólman Indiánů Machovský a další příležitosti lépe bruslícím hráčům Komety nepovolila spolehlivá plzeňská obrana. Naopak v 15. minutě po Kadlecově ráně od modré čáry trefil dorážející Koreis bekhendem pravou tyč Vejmelkovy branky.

Těsně před první sirénou ukončil plzeňskou přesilovou hru zbytečným faulem Svoboda, když za úder hlavou inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Dlouhou početní výhodu nakonec hosté zužitkovali. Ve 25. minutě Čermák našel na pravém kruhu volného Štencla a ten se střelou švihem trefil přesně do pravého horního rohu branky.

Indiáni zareagovali na inkasovaný gól agresivnějším pojetím a napadáním brněnské rozehrávky hluboko v útočném pásmu si vytvořili nápor. V největší šanci ve 35. minutě promáchl Sklenička přihrávku Koreise, jinak hostující defenziva dokázala v obranném pásmu plzeňský tlak do druhé sirény přečkat. Kometa zahájila třetí třetinu aktivněji, ale ve 44. minutě si pro sebe dopředu vyhrál buly před Vejmelkou Kratěna a zblízka vyrovnal na 1:1. Hosté mohli brzy odpovědět, gól Vojtěcha Němce v 50. minutě ovšem sudí po poradě s kolegou u videa neuznali.

Navíc byl vyloučen v brankovišti faulující Haščak, přesto ve vlastním oslabení ujel Káňa a vyjíždějící Machovský ho srazil jen za cenu trestného střílení. V něm útočník sice Komety neuspěl, ale 47 vteřin před koncem třetí třetiny nabídl Lev svým faulem hostům přesilovku. V normální hrací době domácí bod ubránili a v 61. minutě Machovský skvěle vyrazil pokus Zaťoviče z bezprostřední blízkosti. Vzápětí naopak po dlouhém pasu Koreise rozhodl dorážkou vlastní střely Lev vracející se z trestné lavice.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 44. Kratěna, 62. Lev (Koreis, Frühauf) - 25. Štencel (L. Čermák, Trška). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:3, navíc T. Svoboda (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3859.

Plzeň: Machovský - P. Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Moravčík, Slovák, Frühauf - T. Svoboda, Kratěna, D. Kubalík - M. Chalupa, Stach, Lev - Vondráček, Koreis, Švarc - Indrák, Preisinger, Schleiss. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Štencel, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - Miklík, Erat, Zaťovič - Haščák, V. Němec, Dočekal - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, H. Zohorna, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Na Brnu je vidět, že za něj hrají kvalitní hokejisté, přesto si myslím, že od inkasovaného gólu jsme je zaskočili díky bojovnosti a nasazení. Někdy tyto atributy v naší hře chybí, ale dnes jsme za ně byli odměněni dvěma body. Přečkali jsme všechny krizové momenty a zápas jsme díky brejkové situaci v prodloužení obrátili na naši stranu. Svoboda byl za úder hlavou vyloučen správně a už jsme ho za to potrestali finančně. Sice jsou mimo někteří naši klíčoví hráči, ale jiní hráči je musí zastoupit."

Kamil Pokorný (Brno): "V první třetině jsme byli víc na kotouči. Měli jsme hru pod kontrolou a vytvořili jsme si tlak bez branky. Ve druhé třetině jsme se díky využité přesilovce dostali do vedení, ale potom nás soupeř začal napadat a zavírat mantinely, čímž nás dostal pod tlak. Ve třetí třetině jsme opět dostali hru na svou stranu. Mysleli jsme si, že jsme dali gól, ale ten neplatil. Následně jsme neproměnili trestné střílení a třetí důležitý moment zápasu byla naše neproměněná přesilovka v závěru třetí třetiny. Navíc v prodloužení nám ujel Lev vracející se z trestné lavice a soupeř tím překlopil zápas na svoji stranu. Chtěli bychom samozřejmě venku hrát lépe a musíme se nad tím zamyslet."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články