Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň přivítá v souboji o první místo Třinec

Praha - Hokejisté Plzně a Třince nasbírali v dosavadním průběhu hokejové extraligy shodně 25 bodů a usadili se na čele tabulky. Ve vzájemném souboji na západě Čech tak bude ve hře první místo, do něhož nemůže zasáhnout ani "třetí vzadu", jímž je brněnská Kometa. Moravané dohrají duel tohoto kola na ledě Sparty až na konci ledna. V televizním utkání naopak půjde o nabrání sebevědomí a herní pohody, na led lepšících se Vítkovic přijede vítězstvím v Karlových Varech posílený Liberec. Utkání sledujte od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Souboj Vítkovic s Libercem je i duelem týmů, které zatím zůstávají za svým očekáváním. Domácí ale v ČEZ Aréně Severočechům podlehli naposledy koncem října 2008. Vítkovicím by měl pomáhat i obránce Roman Polák, který chce hrát navzdory doporučením NHLPA. Předposlední Liberec touží potvrdit vítězství v Karlových Varech. "Hráli jsme tam po stránce defenzivy velmi slušně, ale zase bych to nijak nepřeceňoval. I když nás samozřejmě nečeká nic snadného, z venku už jsme pár bodů přivezli a před nedělním zápasem s Kladnem by nám úspěch ve Vítkovicích dodal trochu klidu," prohlásil asistent trenéra Filip Pešán.

Plzeň bodovala již osmkrát za sebou, v sedmi případech přitom vyhrála. "Hlavně doma nechceme zbytečně ztrácet body. Ale Třinec je na špici, má výborný tým a vrátil se k nim střelec Růžička. Má průměr dva body na zápas, takže na toho si budeme určitě chtít dát o něco větší pozor," řekl kouč Milan Razým. Oceláři jsou v polovině své čtyřzápasové série venku, z níž zatím vytěžili pět z šesti možných bodů. "Plzeň doma těží z výborného pohybu, kterým si dokáže vynutit přesilovky. Chceme se vyvarovat vyloučení a zaměřit se na hráče jako Straka, Vlasák, Gulaš i další," řekl kouč Třince Josef Turek.

Duelem s Pardubicemi zakončí hokejisté Zlína sérii tří zápasů v domácím prostředí a po prohrách s Budějovicemi a Plzní se pokusí napravit dojem u fanoušků. "Chybělo nám štěstí i více klidu a přesnosti v koncovce," poznamenal kouč Rostislav Vlach, který vnímá sílu obhájce titulu. "Pokud chceme s nimi vyhrát, tak musíme zlepšit přístup v osobních soubojích a hrát s větší zodpovědností v obraně," nastínil Vlach. "Utkání se Zlínem jsou vždy úporné zápasy, ať hrajete u nich, nebo doma. Nečeká nás lehké utkání, ale chceme se prosadit a hlavně vyhrát," prohlásil trenér Pavel Hynek, který bude mít k dispozici i všechny posily z NHL.

Litvínov vyzve v severočeském derby Chomutov, oba celky na sebe narazí v nejvyšší soutěži po dlouhých 38 letech. Rodinná bitva čeká bratry Martina a Michaela Frolíkovy. "Určitě půjde o něco speciálního pro mě, možná i pro bráchu. Těším se, doufám, že ho porazíme. Ještě jsme proti sobě nehráli, jen spolu na Kladně," uvedl chomutovský Michael. "Je to tak, nikdy jsme nebyli soupeři, bude to vážně speciální. Navíc derby, takže víc napínavých momentů," doplnil o šest let starší Martin. Oba se už prý také s vyhlídkou vzájemného zápasu zdravě hecují. "Samozřejmě že ano. Potkáváme se doma, jsme hokejová rodina," ujistil Michael Frolík. 

Slavii čeká zakončení pětizápasové domácí série, po níž bude následovat šňůra pěti utkání venku. Zatím z ní vytěžili sedm bodů. Dnes přivítají Pražané České Budějovice, v neděli pak přijde na řadu Zlín. "Slavii jsem dobře viděl na rozborech u videa. Mají samozřejmě kompaktní mužstvo, ve kterém nyní vyčnívají Červenka se Sobotkou jako dvě vynikající individuality. Právě oni se starají v mužstvu o určitý výkonnostní rozdíl. My se však musíme zaměřit sami na sebe. Na utkání musíme být především dobře takticky a fyzicky připraveni," prohlásil trenér Peter Draisaitl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články