Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Plzeň přestřílela Budějovice a dostihla vedoucí Spartu

Plzeň – Hokejisté Plzně porazili v dohrávaném zápase 18. kola extraligy České Budějovice 6:4, podesáté za sebou získali tři body a v tabulce soutěže srovnali krok s vedoucí Spartou. Kometa Brno prohrála podruhé za sebou venku 2:6, když po Slavii utrpěla debakl i na ledě Vítkovic. Ostravané se po výhře v dohrávce 34. kola posunuli v tabulce na sedmé místo před Třinec. Slavia poprvé od poloviny listopadu uspěla venku a z Mladé Boleslavi přivezla výhru 2:1. O třech bodech pro Pražany v předehrávaném zápase 42. kola rozhodl 20 sekund před koncem základní hrací doby kapitán Petr Kadlec.

Plzni vyšel proti Českým Budějovicím vstup do utkání, když v úvodní minutě po přihrávce Marušáka od mantinelu přesně vypálil Havlíček. Nápor domácích pokračoval, skvěle chytající Kovář však dokázal vyrazit dorážku nekrytého Johnsona i Vostřákův průnik. Dvě vteřiny před první sirénou ho ale v početní výhodě překonal Straka tečí Marušákovy střely. Hosté nezvládli také začátek prostřední části a po závaru zvýšil dorážející Havlíček na 3:0. Hostující hráči pořádně ohrozili Svobodu až ve 24. minutě, kdy v přesilovce zakončoval Gulaš. Při vyloučení Modrého ve 30. minutě se už hosté dočkali snížení, Svoboda propustil nahození Nováka od modré čáry.

Hosté se pokoušeli o častou střelbu, ve 36. minutě ale na druhé straně Hanzlík táhlou střelou orazítkoval břevno. Krátce po zahájení závěrečné třetiny přihrál Gulaš zpoza branky Langhammerovi a ten snížil na rozdíl jediného gólu. Domácí viditelně znervózněli, ale ve 49. minutě je probral Kolarzův faul na zakončujícího Kubalíka, který z trestného střílení se štěstím upravil na 4:2. A další Kolarzovu minelu potrestal pátým gólem rozjetý Johnson. V 54. minutě se však důrazem v brankovišti prosadil Kuchejda a minutu nato překonal Svobodu mezi betony Langhammer. V českobudějovické power play ale odmítl Duda drama trefou do prázdné branky.

Plzeň 1929 - HC České Budějovice 6:4 (2:0, 1:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 1. Havlíček (Marušák), 20. Martin Straka (Marušák, Vostřák), 22. Havlíček (M. Dvořák, Marušák), 49. Kubalík z trest. střílení, 50. Johnson (Stránský), 60. Duda (Martin Straka) - 29. J. Novák (Gulaš), 41. Langhammer (Gulaš, Burian), 54. Kuchejda (Červený), 55. Langhammer (Gulaš, Burian). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bádal, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 5424.

Hokejisté Slavie vyhráli na ledě Mladé Boleslavi 2:1 a udrželi si šanci na postup do předkola play off. Od úvodního buly měli více ze hry domácí, ale k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky se dlouho nemohli dostat. Blízko gólu byl Cetkovský, ale trefil jen levou tyč. O minutu později se již domácí radovali, hned po buly se z kruhu trefil obránce Mozík, pro kterého to byl první vstřelený gól v nejvyšší soutěži. Středočeši měli i nadále více ze hry, ale z ojedinělé šance ještě před první sirénou Pražané dokázali vyrovnat. Obránce Krejčík se prokličkoval před Hübla a bekhendový pokus skončil za jeho zády.

Od prostřední části nebyly vyložené šance k vidění ani na jedné straně, hra postupně přecházela do průměru a odrážela postavení obou mužstev v tabulce. Žádné z mužstev si nedokázalo vytvořit soustavnější tlak a zápas mířil do prodloužení. V poslední minutě normální hrací doby ale Slavia donutila domácí vyhodit puk na zakázané uvolnění a po vítězném Alinčově buly skončil nápřah hostujícího kapitána Kadlece v brance. Pražané tak podruhé za sebou naplno bodovali a od poslední Boleslavi se odpoutali na sedm bodů, na desátý Litvínov ztrácí body tři.

BK Mladá Boleslav - Slavia Praha 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Mozík (Podkonický) - 19. J. Krejčík (Pospíšil), 60. Kadlec (Pospíšil, Alinč). Rozhodčí: Mikula, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 3890.

Po vyrovnaném úvodu udeřily Vítkovice a během dvanácti minut rozhodly. Kometu načal Kucsera, který proletěl kolem Kempného a bekhendem pokořil i Trvaje. Druhý gól připojil Ovčačík, jenž švihem prostřelil brněnského gólmana a gólem do šatny potopil hostující naděje 16 sekund před koncem třetiny Klimek, který si vytáhl Trvaje, obkroužil branku a
zasunul kotouč za brankovou čáru. Brno se pokusilo příděl zastavit výměnou gólmanů, ale ani Hovi nezačal mezi tyčemi úplně šťastně a pod lapačkou mu propadla Szturcova střela z křídla.

A když po zaváhání defenzívy zavěsil v 31. minutě ukázkovým blafákem opět Klimek, vypadalo to na debakl. Vítkovice poté začaly více kombinovat, méně bránit a nabídly možnosti i hostům. Ale Divíšek si v oslabení vylámal zuby na Málkovi a junior Jan Káňa dorážkou z brankoviště trefil jen tyčku. Kosmetické vylepšení skóre se Kometě povedlo až před koncem druhé třetiny. Málka donutil ke kapitulaci dělovkou k tyči Divíšek a po něm střelou pod břevno i Holec. Vicemistři však s odpovědí přišli hned na začátku třetího dějství. Vítkovický Jan Káňa střelou bez přípravy využil přesilovku a upravil na konečných 6:2.

Vítkovice Steel - Kometa Brno 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kucsera (Ovčačík, Štefanka), 12. Ovčačík (Klimek, Voráček), 20. Klimek (Burger, Bartoň), 26. Szturc (Punčochář), 31. Klimek (Ujčík, Burger), 42. J. Káňa I (Šedivý, Strapáč) - 37. Divíšek (H. Zohorna), 40. Holec (Petrovický). Rozhodčí: Homola, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. Diváci: 4367.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články