Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň přešla přes Skellefteu v nájezdech, o postupu rozhodl Kovář

Plzeň porazila v odvetě čtvrtfinále play-off Ligy mistrů Skellefteu 2:1 po samostatných nájezdech a po remíze 3:3 v úvodním utkání ve Švédsku postoupila mezi čtyři nejlepší týmy. V boji o finále se Indiáni utkají s dalším švédským sokem Frölundou, která vyřadila Brno. První gól dal až v čase 57:32 při přesilovce Robin Alvarez, ale během plzeňské power-play vyrovnal 36 vteřin před koncem základní hrací doby obránce Jakub Kindl. Postupový gól dal Jan Kovář.

Radost hokejistů Plzně
zdroj: ČT4 autor: Miroslav Chaloupka

Domácí tým vstoupil do utkání aktivněji, nově složený první útok Západočechů ale přes tlak v útočné třetině dlouho narážel na pevnou švédskou defenzivu. Poprvé Lindvalla vážněji prověřil až ve 14. minutě Indrák z mezikruží.

Za chvíli měl gólman Skelleftey štěstí, když tečující Gulaš před odkrytou brankou minul. Plzeňský kapitán vzápětí neuspěl ani střelou z bezprostřední blízkosti.

Poté se směrem dopředu probudil také úřadující švédský vicemistr a závěr první třetiny patřil jemu. V 18. minutě Hollowayovi při přečíslení ideálně přihrál Alvarez, Frodl ale stačil rychlé zakončení vykopnout pravým betonem.

O chvíli později byl již plzeňský gólman překonán, jenže dorážející Aaltonen netrefil branku. Před první sirénou ještě Frodl zlikvidoval šanci Petterssona.

Švédský útočník zahrozil i krátce po pauze, akci dvou na jednoho ale zakončil nepřesně. Na druhé straně selhal v dobré pozici i nekrytý Kovář.

Ve 24. minutě během přesilové hry Joakim Lindström po střílené přihrávce usměrnil kotouč těsně nad a chvíli na to sám putoval na trestnou lavici. Jeho vyloučení nepotrestal střelou bez přípravy Kratěna.

Po polovině utkání se zaskvěl Frodl, který si poradil s ranou nejproduktivnějšího hráče Skelleftey Möllera z pravého kruhu.

Konec prostřední části ovládli domácí. Neujala se ovšem bomba Jakuba Kindla a hosté se štěstím přečkali i téměř půl druhé minuty trvající oslabení ve třech proti čtyřem.

Ve 44. minutě už hosté slavili: trefu Joakima Lindströma ale sudí po poradě s kolegou u videa pro postavení hráče v brankovišti neuznali.

Jinak se třetí třetina nesla v opatrnějším duchu. Ve 49. minutě po závaru kolem brankoviště Indiánů zblízka neprostřelil Frodla agilní Möller. Následně při přesilovce Indiánů Indrákův pokus z ideální střelecké pozice vyrazil skvěle Lindvall.

Další nedisciplinovanost hostů nevyužil v 55. minutě nikým neatakovaný Denis Kindl. To vyloučení Kracíka v 58. minutě už trestal svižnou střelou nad Frodlovu lapačku Alvarez.

Indiáni ve snaze vyrovnat zkusili hru bez brankáře a Jakub Kindl ranou od modré čáry 36 vteřin před třetí sirénou poslal zápas do prodloužení. V něm hosté přečkali šanci Kracíka i přesilovkovou bombu Gulaše.

Udržení neporazitelnosti a postup Indiánům do semifinále zajistily až zvládnuté samostatné nájezdy, v nichž Skelleftea uspěla jen jednou, domácí naopak třikrát, když vítězný proměnil střelou k levé tyči Jan Kovář.

HC Plzeň - Skelleftea AIK 2:1 po nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 60. J. Kindl (Gulaš, Jan Kovář), rozhodující nájezd Jan Kovář - 58. Alvarez (Pudas, Aaltonen). Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch (oba Něm.) - Špůr, J. Svoboda (oba ČR). Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4224. První zápas: 3:3.

Plzeň: D. Frodl - Jones, J. Kindl, Kaňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, Stach - D. Kindl, Preisinger, V. Němec - Kantner, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík, J. Špaček a Pejchar.

Skelleftea: Lindvall - Pudas, Djuse, Berglund, Lindgren, Granberg, Alm, Norén - Möller, M. Olimb, J. Lindström - Aaltonen, Wingreli, J. Ericsson - Holloway, Pettersson, Alvarez - L. Lindström, Sundsvik, Hedberg. Trenéři: Samuelsson, Klockare, Robertsson a Holm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články