Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň přehrála nevýrazný Třinec 3:1 a vybojovala sedmý zápas

O vítězi semifinálové série mezi Třincem a Plzní rozhodne až sedmý zápas. Indiáni odvrátili v domácím prostředí mečbol soupeře, když po brankách Jakuba Poura, Miroslava Indráka a Milana Gulaše zvítězili 3:1 a vynutili si rozhodující duel na ledě Ocelářů. Jedinou branku Slezanů, kteří na západě Čech vyhráli předchozí čtyři zápasy v sezoně, vstřelil Jiří Polanský. Přímý přenos rozhodujícího utkání série Třinec - Plzeň sledujte v pondělí od 16:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Plzeň - Třinec
zdroj: ČT4 autor: Miroslav Chaloupka

Aktivněji začali hosté, ale brankáře Frodla se jim překonat nepodařilo a stejně jako v předešlých pěti zápasech série inkasovali jako první.

Hrubce v brance Ocelářů překonal v 6. minutě Pour. Vstřelený gól Západočechy povzbudil a převzali iniciativu, Hrubec byl ale pozorný.

Stejně jako Frodl na druhé straně, který měl v první třetině méně práce, v úvodu druhé části byl ale naopak více v permanenci.

Gólových šancí bylo minimum. Největší příležitost hostů spálil ve 29. minutě kapitán Adamský, jehož zakončení Frodl zlikvidoval lapačkou.

"Dominik chytal výborně. Drží nás celou sezonu," pochválil útočník Jan Kovář gólmana, který si připsal 24 zákroků.

Ve 35. minutě byl vyloučen útočník Dravecký, jenž opět nastoupil netradičně v obraně, a domácí zvýšili na 2:0. Po samostatném průniku se prosadil Indrák.

"Hosté vyhazovali puk, který se ale odrazil od jejich hráče k Vojtovi Němcovi, ten mi to přistrčil a já jsem jel sám na bránu," řekl Indrák, jenž se prosadil střelou na zadní tyč.

"Původně jsem chtěl vystřelit hned, ale druhý bek mě tam nechal, tak jsem měl více času," doplnil.

"Gól beru na sebe. Namotal se mi tam puk na hokejku, ale takhle ho vyhodit nemůžu," zlobil se Vladimír Dravecký, jenž dostal trest za zdržování hry.

Velkou příležitost zdramatizovat zápas měl Třinec ve 47. minutě, kdy po přečíslení dva na jednoho zakončoval Růžička, skvělý Frodl se ale stihl přesunout a puk vyrazil.

V polovině třetí části již hosté snížili, když se z dorážky prosadil Polanský. Uklidnit domácí mohl v 53. minutě Pulpán, přečíslení dva na jednoho ale nezakončil ideálně.

Plzeň to nakonec mrzet nemuselo, v poslední minutě se prosadil Gulaš a definitivně rozhodl o tom, že pro Indiány sezona ještě nekončí.

"Zaspali jsme nejenom začátek, ale celé dvě třetiny. Nebylo to vůbec to, co jsme chtěli hrát a byli jsme za to potrestáni," litoval po zápase Polanský.

HC Plzeň - Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Pour (Gulaš, Čerešňák), 36. Indrák (V. Němec), 60. Gulaš - 50. Polanský (Adamský, D. Musil). Rozhodčí: Pešina, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6116. Stav série: 3:3.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Moravčík, N. Jones, Pulpán, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, V. Němec - Kratěna, V. Nedorost, Stach - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Třinec: Hrubec - Gernát, Dravecký, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Chtěli jsme začít aktivně, bruslit, napadat a myslím si, že se nám to dařilo. Šli jsme do vedení, což nás uklidnilo. Poté jsme odskočili na 2:0, ale věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Měli jsme dobré pasáže, ale i takové, které byly z našeho pohledu nervózní a zbytečně jsme ztráceli puky, nedařilo se nám je dostávat z pásma. Soupeř to vycítil, otáčel hru a snížil na 2:1. Jsem rád, že i přesto, že jsme inkasovali gól a soupeř byl na koni, tak jsme první dvě tři minuty ustáli a poté se vrátili do hry. Snažili jsme se poté hrát na puku a v útočném pásmu, což se nám relativně dařilo. Chtěl bych pochválit tým, po psychické stránce není nic jednoduchého, když jsme zápas od vyřazení."

Václav Varaďa (Třinec): "Výsledek nás všechny mrzí. Začátek jsme neměli špatný, párkrát tam puk poskakoval na brankové čáře, ale nepodařilo se nám dát gól. Domácí si pomohli přesilovou hrou, dostali se do tempa. My jsme špatně rozebrali situaci v obranném pásmu a dostali první gól. Jako v celé sérii, vždy inkasujeme první. Ve druhé části se hra srovnala, i když domácí velmi dobře bruslili a napadali. Ve třetí třetině to i za stavu 0:2 tým nezabalil, vytvořili jsme si dobré šance a možná i trošku smolně jsme nesrovnali. Cítili jsme, že by to tam mohlo padnout. Takový je sport, semifinále nejsou jednoduché zápasy. Je to velmi vyrovnané a rozhodne sedmý zápas, na který se nachystáme. V pondělí se rozhodne, kdo půjde dál."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články