Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Plzeň porazila Vítkovice a je zpět v desítce

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili v předehrávaném zápase 45. kola extraligy Vítkovice 3:1 a nejméně do pátku se posunuli na osmé místo tabulky. Zatímco Západočeši vyhráli čtvrté domácí utkání za sebou, Vítkovice venku vyšly bodově naprázdno popáté v řadě. V sestavě domácích chyběla čerstvá posila Svačina, který přišel do Plzně z Vítkovic a podle dohody klubů proti svému bývalému zaměstnavateli nesměl nastoupit. Jeho noví spoluhráči si první šanci vypracovali v 5. minutě v úvodní přesilové hře, Straka ale nedokázal trefit odkrytou část Málkovy branky.

Ostravští hráči se snažili často střílet, aby se brzy dostali do defenzivy. Západočeši totiž i díky přízni rozhodčích hráli v první třetině hned čtyři přesilovky. Vosátkův faul na unikajícího Johnsona však byl jasný. Málek ale všechny ošemetné situace ve spolupráci s bránícími hráči vyřešil.

Pátá početní výhoda ale již domácím k vedením pomohla. Při Trnkově vyloučení skončila nejprve Dudova teč vedle, ale o několik sekund později se plzeňský útočník dostal do další šance a na druhý pokus Málka pokořil. Až poté si první přesilovku zahráli hosté, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Naopak ve 29. minutě inkasovali podruhé, když se samostatnou akcí prosadil Lammers, jenž vybruslil zpoza branky a přidal druhou branku Indiánů. Podobným způsobem zkoušel snížit ve 33. minutě Pohl, Horčička byl ale připraven a jeho střelu kryl. Přiblížit Plzeň k zisku tří bodů mohli ve 45. minutě Vlasák a následně Vostřák, třetí gól ale přidat nedokázali. Individuálně to zkoušel i Jeřábek, ale ani on Málka nepřekonal.

Zápas tak zdramatizovali hosté. Hanzlíkovo vyloučení sice ještě nevyužili, ale Benákovo ano. O možné třetí čisté konto v sezoně připravil Horčičku pohotově tečující Káňa, který si tak připsal sedmnáctou branku v ročníku. Vyrovnat a vynutit si prodloužení se ale hostům nepodařilo. Při power play naopak sami potřetí inkasovali.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články