Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň porazila Spartu, Vary už nejsou poslední

Praha - V dohrávce 27. kola hokejové extraligy Plzeň porazila pražskou Spartu 5:2, která tak má na čele tabulky před svým dnešní soupeřem již jen čtyřbodový náskok. Sparta poznala porážku po sérii pěti výher. Do dnešního zápasu poslední Karlovy Vary získaly cenné tři body v souboji s dvanáctou pražskou Slavií a vrátily se před Mladou Boleslav.

Plzeň - Sparta
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Plzeň – Sparta 5:2

Souboj prvního s druhým zahájil šancí Ton, z prostoru mezi kruhy však vypálil těsně vedle. Z protiútoku udeřili domácí, když rychlou akci zakončil zblízka Andrašovský. Plzeň vedoucí gól nabudil. V šesté minutě pronikl do útočného pásma střelec prvního gólu Andrašovský, po jehož přesné přihrávce se premiérově v nejvyšší soutěži trefil Havlíček.  

V patnácté minutě se probrala i malátná Sparta. V početní výhodě snížil Philipp nahozením od modré čáry. V prostřední části hosté zpevnili obranu a šance domácích přicházely jen v přesilových hrách. Pak se ale potřetí v utkání prosadil nově složený třetí plzeňský útok, když se tvrdou ranou z otočky trefil Dvořák. Zlepšující se hosté ve 39. minutě získali možnost dvojnásobné početní výhody trvající více než půl druhé minuty a 16 sekund před druhou sirénou ji po ideální Brošově přihrávce využil Tenkrát.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupila aktivněji Plzeň. Ve 43. minutě našel Pitule přihrávkou při přečíslení dvou na jednoho Johnsona, ten se povedenou kličkou zbavil vyjíždějícího Pöpperleho a do prázdné branky zvýšil na 4:2.  Závěrečnou pětiminutovku si sparťané zkomplikovali nedisciplinovaností a definitivní podobu výsledku dal ranou od modré čáry během přesilovky pět na tři Jiří Hanzlík. Podtrhl tak první letošní výhru Plzně nad Spartou.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)Branky a nahrávky: 2. Andrašovský (Havlíček), 6. Havlíček (Andrašovský, Dvořák), 33. Dvořák, 43. Johnson (Pitule, Stránský), 59. Jiří Hanzlík (Marušák, Duda) - 15. Philipp (Pacovský), 40. Tenkrát (Broš, Milam). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:8, navíc Philipp (Sparta) do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5832. 

Marian Jelínek (Plzeň): "Zápas měl opravdu slušnou úroveň. Sparta hrála velmi dobře. Měla rychlý přechod do útoku a nebezpečné přesilovky. V naší hře si cením především dvou aspektů. Že jsme hráli aktivně ve třetí třetině, jako bychom prohrávali. Splnili jsme v ní přesně to, co jsme si řekli. A také si vážím toho, že o čtyři branky se dnes postarala třetí a čtvrtá lajna. Martin Straka odstoupil na konci první třetině kvůli problémům s kolenem. Zbytek utkání dohrál, tak doufám, že bude připraven i na páteční zápas."

Josef Jandač (Sparta): "Vůbec jsme nezachytili úvod utkání a to bylo pro jeho další vývoj klíčové. Sice jsme dali dva kontaktní góly, ale především ten na konci druhé třetiny na 3:2 nám příliš nepomohl. Už ve třetí minutě třetí třetiny nám to zhatili domácí čtvrtým gólem. V závěru jsme byli nedisciplinovaní a ve třech jsme nemohli udělat dostatečný tlak. Mělo to nádech play off. Byla tu bouřlivá kulisa a to je pro oba týmy jenom dobře. Plzeň dohrává souboje a hraje aktivně. Navíc má sílu v individualitách. Hlavně Martin Straka má úplně všechno a je radost se na něj dívat."

Slavia – Karlovy Vary 2:4

Hokejisté Karlových Varů v premiéře pod vedením trenéra Vladimíra Kýhose vyhráli v dohrávce 28. kola extraligy na ledě Slavie 4:2 a opustili poslední místo tabulky. Západočeši uspěli venku po sérii osmi porážek. Slavia je i nadále dvanáctá, bod před Karlovými Vary i poslední Mladou Boleslaví.

Souboj dvou celků ze spodních pater tabulky začal lépe pro hosty, v 5. minutě překonal brankáře Kopřivu pohotovou střelou Pech. Vyrovnání zařídil ve 14. minutě po rychlém protiútoku přesně střílející Kůrka. Ve druhé části se příliš zajímavých momentů na ledě poloprázdné O2 areny neudálo a ani jeden z týmů stav zápasu nezměnil.

Ve třetí třetině Slavia i Karlovy Vary přece jen přidaly. Při signalizované přesilové hře prošla za slávistického gólmana Kopřivu tečovaná Mockova střela od modré. Slavia se snažila vyrovnat, ale opět inkasovala. V 54. minutě přiblížil Energii výhře a ukončení série nezdarů na kluzištích soupeřů Košťál.

Slavia sice dokázala v poslední minutě při přesilové hře podpořené odvoláním brankáře snížit, při pokračující power play ale potvrdil výhru hostů Kumstát. Pražané si tak připsali dvanáctou porážku v domácím prostředí v sezoně.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:1, 0:0, 1:3) Branky a nahrávky: 14. Kůrka (Vondrka, Alinč), 60. Vondrka (Micka, Kadlec) - 5. Pech (Gründling), 46. Gřegořek (Mocek, Dej), 54. Košťál (Kumstát), 60. Kumstát. Rozhodčí: Hribik, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 2629.

Jiří Čelanský (Slavia): "Z našeho pohledu to bylo nevydařené utkání. Bohužel, neplníme si věci, které si řekneme v kabině. Je trošku nepochopitelné a neomluvitelné, že takový výkon předvedeme v téhle fázi sezony, kdy hrajeme každý zápas o bytí a nebytí. Nemám pro to vysvětlení."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, prvních deset minut jsme hráli výborně a vytěžili jsme z toho gól. Nakonec bohužel jen jeden, i když šancí jsme měli více. Domácím se poté podařilo vyrovnat. Ve druhé třetině měla malinko navrch Slavia, ale postupem času jsme hru vyrovnali. Ve třetí části z mého pohledu rozhodlo to, že jsme měli větší vůli po vítězství, šli jsme za tím hlava nehlava a gól nám tam padnul. Pak jsme se uklidnili. A nebýt zbytečného vyloučení v závěru, tak jsme to v klidu dohráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články