Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Plzeň porazila Pardubice 3:1, sérii rozhodne sedmý zápas

Plzeň - Hokejisté Plzně přesvědčivě zvítězili v šestém čtvrtfinálovém utkání play off české extraligy nad Pardubicemi 3:1 a o postupu do semifinále se za stavu 3:3 na zápasy rozhodne v neděli v sedmém zápase na východě Čech. Dvěma přesilovkovými góly se na odvrácení vyřazení podílel útočník Plzně Pavel Vostřák. Za hosty snížil až ve třetí třetině Koukal.

Plzeň se musela od třetí minuty bránit v oslabení po Tomasově faulu a pak 45 vteřin dokonce ve třech proti pěti, když byli domácí vyloučeni za příliš mnoho hráčů na ledě.

Převahy dvou hráčů v poli se dočkali na 17 vteřin i domácí. Osm vteřin po návratu čtvrtého pardubického hráče na led Plzeňští slavili vedení. Proti Vlasákově zakončení zblízka ještě Lašák předvedl skvělý zákrok, ale pak Straka nahrál na pravý kruh pro vhazování Vostřákovi, který tvrdou ránou trefil levý horní roh pardubické branky.

Plzeň skórovala dvakrát ve druhé třetině 

Druhý úder Plzně přišel po Tomasově vítězném vhazování a Adamského pohotové střele mezi betony brankáře Lašáka. Domácí pak navíc hráli dvakrát v početní výhodě. Při trestu Cetkovského Vlasák blafákem neuspěl, ale při Havířově pobytu na trestné lavici po Strakově přihrávce zvýšil na 3:0 Vostřák. Sudí si u videorozhodčích ověřili, že byl gól regulérní, protože pardubický gólman chytil puk do lapačky, ale dostal se s ním za brankovou čáru. Navíc přitom posunul branku.

Snahu Pardubických o zkorigování stavu oddálila vyloučení, protože do 53. minuty hráli v oslabení celkem třikrát a jen jednou přesilovku. Pak sice neprostřelil Cháberu útočník Kolář, ale vzápětí už z mezikruží pokazil plzeňskému brankáři čisté konto Koukal.

Lasselsberger Plzeň - Moeller Pardubice 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Vostřák (M. Straka), 30. Adamský (Tomas), 34. Vostřák (M. Straka, Vlasák) - 54. Koukal (Kolář I). Rozhodčí: Mikula, Minář - J. Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:7, navíc Kolář I (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7389. Stav série: 3:3.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články