Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň nenavázala na minulé kolo a podlehla Zlínu

Zlín – Plzeňští hráči nezopakovali překvapivý výsledek z minulého kola, kdy porazili Kometu Brno, a prohráli na ledě Zlína. Domácí hokejisté slaví vítězství 3:1 po gólech Šťastného, Vlacha a Kubiša. Za Plzeň se trefil pouze Vondráček.

V úvodu zápasu měli více puk na svých hokejkách domácí hráči, do vedení se ale dostat nedokázali. Když v osmé minutě neproměnil svůj samostatný únik Chytil, hned z protiútoku potvrdil pravidlo nedáš-dostaneš Vondráček. Ten se dostal ke střele z mezikruží a otevřel skóre zápasu.

Od této chvíle měli navrch Západočeši. Neuspěl však dorážející Stach, Koreis poté trefil tyč. Domácí se dostali k nebezpečnějším střelám až v závěru první části, Machovského se jim ale překonat nepodařilo.

Na začátku prostředního dějství se dostal do brejku Indrák, ovšem puk za Kašíka nedostal. I nadále pokračovala hra bez větších šancí, až v půli zápasu zvonila tyč domácí branky. Velkou šanci na vyrovnání dostali Berani záhy v podobě 94sekundové přesilové hry pěti proti třem. Matějíčkovu ránu z kruhu vyrazil Machovský pouze před sebe, kde stál připraven na dorážku Šťastný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Plzeň

Tlak Moravanů pokračoval při následné klasické přesilovce a i po jejím skončení, což vyvrcholilo dalším gólem. Situace byla zcela podobná jako při gólu prvním, jen tentokráte dorážel Vlach. Do třetí části vstoupili Indiáni aktivně, ale z několika slibných pozic nedokázali vsítit branku. Dobrou šanci měli při přečíslení tři na jednoho, které ale rozhodčí zastavil svým hvizdem. A tak zase udeřili domácí.

I třetí gól padl po vyražené střele a následné dorážce. Tentokrát pokus Šťastného dopravil do sítě Kubiš. Po brance na 3:1 si vzali Plzeňští oddechový čas, ani ten ale obranu hostů nestmelil. Indiáni se následně stěží dostávali do gólových příležitostí, pouze jednou si vytvořili setrvalejší tlak. A když hostům nevyšla ani power play, slavili domácí čtvrtou domácí výhru v řadě.

PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 35. D. Šťastný (Matějíček, Žižka), 37. Roman Vlach (Kotvan, Marušák), 49. Kubiš (D. Šťastný, Kotvan) - 8. Vondráček (Švarc, Čerešňák). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Bořuta, Blaťák, Horák - Bukarts, Honejsek, Říčka - D. Šťastný, Chytil, Kubiš - Okál, Popelka, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, P. Sedláček. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Moravčík, Slovák, Frühauf, Pulpán - Indrák, Kratěna, D. Kubalík - M. Chalupa, Stach, Lev - Vondráček, Koreis, Švarc - Schleiss, Preisinger, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Martin Hamrlík (Zlín): "První třetina byla z naší strany dost nervózní, jelikož jsme si uvědomovali důležitost zápasu. První velkou šanci jsme měli my, ale nedali jsme ji a hned jsme inkasovali. Důležitá byla naše přesilovka pět na tři, při které jsme zápas otočili. Musím kluky pochválit, dnes jsme si to uhráli sami."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Vstoupili jsme slušně do zápasu, první třetinu jsme odehráli dobře. Horší byl vstup do druhé, kde Zlín zvýšil aktivitu a využil přesilovku. Soupeř se dostal do vedení a my jsme ve třetí třetině už měli jen takovou planou snahu. Chybí nám kvalita do útoku, dáváme málo gólů. Netvoříme si ani šance, málo střílíme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články