Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plzeň má před zápasy v Olomouci dobrou pozici, Hradec jede do Boleslavi

Praha - Hokejisté Plzně budou při vedení 2:0 na zápasy usilovat na ledě Olomouce ve čtvrtfinále play-off extraligy o postupové mečboly. V sobotu se pak mohou stát i prvním semifinalistou, ale Hanáci mají zcela jiné plány. V souboji mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové je za stavu 1:1 jisté, že série se ještě vrátí na východ Čech.

Olomouc - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

17:00 Olomouc - Plzeň (stav série 0:2)

Olomouc zažije po 20 letech atmosféru vyřazovacích bojů a spoléhá na to, že síla domácího prostředí proti Plzni také zafunguje. Forma Hanáků na vlastním ledě šla v závěru základní části nahoru, dokázali na něm bodovat v devíti z posledních deseti zápasů. Pomůže jim i vyprodaný stadion. "Věřím, že doma sérii zdramatizujeme, určitě je to v našich schopnostech. Potřebujeme být ale produktivnější, dva góly ve dvou zápasech je málo. Ale hra nebyla špatná, v obou zápasech byly věci, od kterých se můžeme odrazit," řekl kouč Zdeněk Venera.

Olomouc v poměru střel na branku byla v Plzni v obou duelech aktivnější, ale úspěch jí to nepřineslo. Při úvodní prohře 0:1 v prodloužení to bylo 37:19 a při druhé porážce 2:4 pak 35:25. Obránce Tomáš Houdek věří, že před vlastním publikem Olomouc konečně v sérii uspěje. "Doufám, že budeme víc na puku, budeme víc střílet a budeme agresivnější a aktivnější. Plzeň byla doma agresivnější. Šli si více za tím a v domácích zápasech to musí být přesně naopak," uvedl Houdek. "Myslím si, že budeme doma ještě víc kousat. Nemáme co ztratit a lidi nás opravdu poženou. Je vyprodáno a my se na to strašně těšíme. Rozhodně neskládáme zbraně a věřím, že ještě sérii vrátíme do Plzně," prohlásil útočník Matěj Pekr.

Plzeň se bude snažit přiblížit semifinále. "Víme, že to v Olomouci bude hrozně těžké. Myslím, že budou mít velký tlak a my to musíme ustát," uvedl trenér Michal Straka. V základní části byla Plzeň venku s 41 body z 26 zápasů třetím nejlepším týmem po Liberci a Spartě. I proto si před zápasy v Olomouci věří. "Určitě tam bude bouřlivá atmosféra, ale myslím si, že nám to nijak neuškodí. Teď se nám podařily dva zápasy doma, hrajeme dobře i venku, takže tam pojedeme vyhrát," prohlásil útočník Miroslav Indrák. "V Olomouci musíme hrát pořád poctivě svou hru a věřit, že tam jeden dva zápasy vyhrajeme," doplnil obránce Branislav Kubka.

Hradec Králové - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: David Taneček

17:30 Mladá Boleslav - Hradec Králové (stav série 1:1)

Mladá Boleslav v úterý vyhrála v prodloužení druhý zápas série a vyrovnala na 1:1, teď se chce doma dostat do vedení a přiblížit se historickému postupu do semifinále. "Uvidíme, jak budou vypadat zápasy u nás doma. Každý chce hrát lépe a připravuje se na soupeře. Připravovat se ale můžete, jak chcete. Přijde den blbec a můžete s tím dělat, co chcete. Nebo naopak, někdy to tam napadá a vše vypadá lehce," řekl trenér František Výborný. Středočeši se musejí obejít bez zraněného kapitána Davida Výborného, který po faulu hradeckého Bedřicha Köhlera ukončil kariéru. Třetí zápas série vynechá i Tomáš Urban, potrestaný za následný atak na Köhlera.

Hradec Králové dokázal v obou domácích zápasech soupeře přestřílet, trenér Vladimír Kýhos si je ale vědom, že jeho svěřence opět čeká boj. "Předpokládám, že to bude vyrovnané stejně jako všechny naše zápasy v sezoně. Můžeme očekávat, že to asi bude dlouhé," řekl Kýhos. "Nedovedu si představit, že bude Boleslav hrát aktivněji než u nás, kde jich byl plný led. Budou mít ale podporu diváků, jako jsme měli my doma. My se na to musíme připravit a uvidíme, co to přinese," dodal Kýhos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články