Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň má na dosah vysněné finále – první od dob federální ligy

Praha - Poprvé po 21 letech mohou hokejisté Plzně postoupit do vytouženého finále play-off. K tomu, aby si klub, který před necelými čtyřmi lety zachránil ve velké finanční tísni jeho současný kapitán Martin Straka, skutečně zahrál o titul, potřebují Indiáni jedinou výhru. Při vedení 3:2 v sérii proti pražské Slavii budou mít ve středu v šestém utkání na své straně výhodu domácího prostředí. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 17:15.

Slavia - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Plzeň okusila atmosféru finále jen v roce 1992, kdy ještě ve federální lize podlehla Trenčínu. Právě Straka jako jediný ze současného kádru tuto úspěšnou kapitolu plzeňského klubu prožil. Západočeši se mají na pozoru a dobře vědí, že ještě nemají zdaleka vyhráno. Slavia dala několikrát v uplynulých sezonách najevo svou nezdolnost a dokázala série otočit.

"Uzavřít tu sérii a navíc doma bude možná vůbec to nejtěžší, protože nikdo z těch týmů tehdy nedokázal předchozí výhru v domácím prostředí následně potvrdit," řekl trenér Milan Razým.

Bude série i nadále gradovat?

Zda se mohou diváci těšit na další gólovou přetahovanou, jíž by oba celky navázaly na parádní pondělní představení, však nedokázal odhadnout. "Graduje to, bude to asi další parádní zápas, ale přitom férový jako naposledy. Musíme spoléhat na sebe a podat lepší výkon než ve čtvrtém zápase v Plzni. Očekáváme, že Slavia udělá také všechno pro to, aby sérii vrátila ještě do Prahy," odtušil Razým.

Podobný názor sdílí útočník Tomáš Vlasák. "Opět to bude boj, jako každý zápas mezi námi. Dokud nebude mít někdo čtvrtou výhru, nic rozhodnutého není," řekl střelec vítězné branky na 5:4 z pátého duelu. "Vedení 3:2 neznamená vůbec nic. Hraje se na čtyři výhry a ty nemáme. Je třeba uspět ještě jednou," doplnil jeho spoluhráč Jan Kovář. Plzni chybí potrestaný Jeřábek a zraněný Johnson.

Slavia by ráda zopakovala povedené vystoupení z minulé bitvy na plzeňském ledě. "Víme všichni, o co jde. Plzeň musí udělat poslední čtvrtý krok a tyto kroky bývají nejtěžší. Věříme, že se vrátíme v pátek na sedmé utkání k nám domů," uvedl kouč Vladimír Růžička s tím, že Slavia se musí vyvarovat chyb v obranném pásmu. "Je to nepříjemné, že mají mečbol, ale ještě nevyhráli a my jim to nedáme lehce. Musí vyhrát čtyři zápasy a to jim nedovolíme," prohlásil odhodlaně útočník Tomáš Hertl, který se již v 19 letech stal velkým tahounem týmu.

Slavia už několikrát v minulosti ukázala, že umí série z nepříznivého stavu otočit. "I když se prohrávalo třeba 1:3," připomněl Hertl kousek, který Pražané zvládli naposledy před čtyřmi lety s Vítkovicemi.

Pražanům schází potrestaný zadák Koma, pro něhož jde stejně jako v případě plzeňského Jeřábka o poslední nuceně vynechaný zápas. V pondělí nenastoupil útočník Krenželok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články