Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň hraje o finále, v cestě jí stojí Brno

Plzeň - Po dvou sezonách, v nichž jako velký favorit v play-off předčasně ztroskotali, okusí v pondělí hokejisté Plzně příchuť extraligového semifinále. Jejich soupeřem bude namlsaná brněnská Kometa, jež po úspěšně zvládnutém předkole odklidila z cesty vítěze základní části Spartu a podobný kousek se chystá zopakovat i proti Indiánům, kteří skončili za Pražany druzí. Pondělní utkání začíná v 19:10, v úterý se hraje opět na plzeňském ledě, ale již od 17:40. Sledujte na ČT4 a www.sportzive.cz.

Plzeň může díky dobře zvládnuté dlouhodobé části jít do bitvy s Jihomoravany s vědomím, že skončí nejhůře třetí. "Spadl mi kámen ze srdce. Máme bronzovou medaili a toho si cením," uvedl kouč Marian Jelínek. "Neznamená to nějaké uspokojení, ale mohlo by nám to pomoci po psychické stránce," dodal Jelínek, jenž po zvládnuté sedmé bitvě ve čtvrtfinále se Zlínem dopřál mužstvu den volna a od pátku ho už připravuje na Kometu. Předpovídá, že celá série bude velkou bitvou. "Pokusíme se o nemožné. Kometa je favorit, buďme upřímní. Bouchly v ní saze a deset zápasů za sebou hrají Brňané úžasně. Už poslední tři duely v základní části, kterými se de facto dostali do desítky, pak porazili Kladno 3:0 v předkole a Spartu 4:2 ve čtvrtfinále. Psychicky budou po těchto zápasech hodně silní. Uvidíme, jak to bude vypadat," přemítal Jelínek.

Na obou stadionech očekává bouřlivou atmosféru. "To už by však mělo být v této části sezony normální, že je vyprodáno na obou zimácích. Oba týmy mají vynikající publikum. Já pouze doufám, že nedojde k nějakým excesům, ale jinak věřím, že atmosféra bude pekelná v Brně i u nás," poznamenal pro klubový web Jelínek. Brňané jsou po vyřazení Kladna a Sparty naladěni na další pokračování úspěšné cesty v play-off. Z devíti zápasů svěřenci trenéra Zdeňka Venery dosud prohráli pouze dvakrát. Tým nyní táhnou zkušení třicátníci s vynikajícím brankářem Jiřím Trvajem a sílu Brna v domácích duelech násobí bouřlivá kulisa vyprodané Kajot Areny.

Vysílání ČT4

Pondělí 26.3., Plzeň - Kometa, 19:00, ČT4

Úterý 27.3., Plzeň - Kometa, 17:30, ČT4

Komentují: Robert Záruba a Martin Hosták

Studio moderují: David Pospíšil a Jiří Hölzel

Reportéři utkání: Hana Ježková a Ondřej Tomek

Po posledním vítězném utkání se Spartou a následné krátké oslavě dostali Brňané dva dny volna k nabrání dalších sil. Poté už se snažili co možná nejlépe připravit na semifinále. "Plzeň představuje kvalitní mužstvo nejen v této sezoně. Dokazovala to loni i předloni. Ve svém středu má hodně zkušených hráčů v čele s Martinem Strakou. Letos prožívá vydařenou sezonu brankář Adam Svoboda. K tomu je třeba připočíst kvalitní plzeňské obránce, v útoku je hodně vysoko v kanadském bodování Radek Duda. Doma moc neprohrávají, v ofenzivě jsou velice silní," vyjmenoval Venera hlavní přednosti semifinálového protivníka. "Na druhé straně jsme s Plzní v základní části odehráli vyrovnané všechny čtyři zápasy," dodal Venera, který bude postrádat pouze zraněné útočníky Němce a Holce. "Pro oba už bohužel skončila sezona. Zbytek kádru je až na nějaké bolístky, které k play-off patří, v pořádku. Play-off si nikdo nechce nechat ujít," řekl Venera, jenž pečlivě sledoval čtvrtfinále svého bývalého týmu Zlína s Plzní.

Se svým někdejším parťákem a současným hlavním koučem Zlína Rostislavem Vlachem ale nekonzultoval, co by případně mohlo na Plzeň platit. "Hodně poznatků jsme posbírali z televize. Máme sestřihy, na internetu jsou všechny zápasy Plzně dostupné. Kdo informace chce, tak si je najde," vysvětlil Venera. Slovenský útočník v dresu Komety Brno Róbert Petrovický hrál v play-off proti Plzni už před dvaceti lety, kdy získal po vítězství 3:1 na zápasy titul s Duklou Trenčín. "Vzpomínám si, že tenkrát hrál za Plzeň kromě Martina Straky také Koreis. Jeho syn je nyní mým spoluhráčem v Brně," připomněl Petrovický. Současný tým Plzně zná podle jeho slov Kometa velmi dobře z dosavadních čtyř vzájemných zápasů v sezoně. "Plzeň dokáže dát hodně branek, ale zároveň jich hodně dostává. To byla první věc, které jsem si všiml. Mají velmi dobré hráče v čele s kapitánem Martinem Strakou. Budou zase rozhodovat maličkosti, ale tak to v play-off bývá," poznamenal Petrovický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články