Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň hostí Vítkovice, Chomutov se pokusí poprvé porazit Kladno

Praha - Hokejisté pražské Sparty, kteří během sezony uzavírali tabulku extraligy, mohou při tříbodové výhře v Třinci a souhře dalších výsledků v 45. kole poskočit na druhou příčku. Jedním z týmů, který by pro takový případ musel zaváhat, je druhý Zlín. Berani mají šanci jít do čela a vystřídat dlouho kralující Plzeň. K tomu potřebují při horším skóre porazit v základní hrací době Liberec a dočkat se dalšího klopýtnutí Západočechů.

17:00 Třinec - Sparta

Werk Aréna se může těšit na souboj dvou týmů s aktuálně nejlepší formou. Třinecká série bez porážky sice před týdnem skončila, ale Oceláři jsou díky výborným výsledkům z uplynulého období na dostřel první Plzni, na niž mají čtyřbodové manko, ale také zápas k dobru. "Sparta je teď neskutečně rozjetá, ale ani tak nechceme měnit nic na našem stylu hru a přizpůsobovat ho soupeři. Věříme, že to povede k úspěchu, a naopak Spartě vnutíme náš způsob," řekl trenér Josef Turek.

Sparťané míří do Třince po deseti výhrách v řadě, což je klubový rekord. Prý ale zcela bez myšlenek na nahánění vedoucí Plzně, kterou přivítají v neděli. "V Třinci nás čeká další těžký zápas s týmem, který je na svém ledě velmi silný, zejména v ofenzivě. Máme sice sérii dobrých utkání, ale musíme nadále hrát zodpovědně, s pokorou a dodržovat systém, který jsme si nastavili," řekl Jandač.

17:30 Zlín - Liberec

Proti týmům ze dna tabulky Liberci (pátek) a poslednímu Chomutovu (neděle) je druhý Zlín jasným favoritem, trenér Rostislav Vlach to ale tak jednoznačně nevidí. Poukazuje na to, že jeho svěřenci získali v sezoně s Libercem pouze bod. "Utkání bude hodně těžké. Proti Liberci se nám nedaří. A potýkáme se s velkou marodkou," řekl Vlach.

Liberec se pod novým koučem Pavlem Hynkem zlepšil, po dvou výhrách 6:3 ale nestačil v úterní dohrávce v O2 areně na pražskou Slavii, které podlehl 3:4. Šance na desítku tak prakticky padla. "Musíme být realisti. Desítka je pro nás pasé, začínáme se připravovat na to, abychom se vyhnuli baráži," připustil kapitán Petr Nedvěd.

17:30 Plzeň - Vítkovice

Série porážek vedoucí Plzně narostla již na sedm zápasů. I přesto Indiáni ještě vévodí tabulce, byť na druhý Zlín mají k dobru už jen dva body. Pokud neuspějí doma proti Vítkovicím, které třikrát v sezoně porazili, mohou o vedení přijít.

Vítkovice mají po úterním vítězství nad Pardubicemi klidnější spaní a výraznější odstup od jedenáctého místa. Trenér Peter Oremus ale ví, že vyhráno není. "Do konce základní části je pořád moc daleko, hraje se o 24 bodů, stát se může cokoliv. Musíme být stoprocentně koncentrovaní," řekl.

17:30 České Budějovice - Brno

Českobudějovičtí proti Kometě Brno dobře ví, o co v klání desátého s devátým půjde. Přes poslední nepodařené výsledky soupeře se drží na pozoru. "Je to pořád kvalitní tým a nesmíme nic podcenit. Vzhledem k jejich sérii proher se snaží dělat vše pro to, aby nepříznivou šňůru zlomili. Kvůli touze vyhrát konečně jedno utkání jsou pro nás velice nebezpeční," prohlásil kouč Peter Draisaitl.

Hlavním cílem Komety před reprezentační přestávkou je zastavit výsledkový pád. "Body potřebujeme. Nechceme spoléhat na to, že nám bude zbývat pět domácích zápasů, které nemusí být jednoduché. Potřebujeme bodovat venku," řekl kouč Zdeněk Venera. Brňané míří do Českých Budějovic opět po týdnu a půl. Předcházející dohrávku prohráli až po nájezdech, když přišli o vítězství v závěru, kdy soupeř vyrovnal v přesilovce pět na tři. "Čekám opět vyrovnaný zápas. Byl bych rád, kdyby se štěstíčko tentokrát přiklonilo k nám," uvedl Venera.

17:30 Kladno - Chomutov

Hokejisté Kladna třikrát za sebou prohráli a v tabulce klesli na sedmé místo. Nyní je čekají souboje s Chomutovem a Českými Budějovicemi, úspěch v nich by Rytíře posunul blíže k postupu do play-off. "Čekají nás vlastně dva nejdůležitější zápasy konce sezony. Pokud zvládneme nejbližší víkend, pak se teprve můžeme bavit o uvolněnější atmosféře," uvedl na klubovém webu kouč Zdeněk Vojta.

Piráty čeká druhý duel pod vedením nového trenéra Jiřího Čelanského, ve kterém se budou snažit navázat na zlepšený výkon proti Třinci. "Každý z nás ví, v jaké jsme situaci. Doufejme, že budeme pokračovat v tom, jak jsme hráli a bojovali v neděli," řekl Čelanský. Proti Chomutovu mluví bilance ze vzájemných zápasů, s Kladnem v sezoně třikrát prohrál.

18:15 Slavia - Pardubice

Čtvrtá Slavia přivítá Pardubice, jimž chybí pět bodů na desátou příčku. "U nás to je určitě o tom, abychom zbytečně nepolevili. Snažíme se udržet na pozicích, kde jsme. Nadcházející zápasy, v nichž jde o hodně a jsou plné obrovského nasazení, tým dobře prověří. Pardubice hrají o desítku, proto čekáme velký boj," řekl asistent trenéra Ondřej Weissmann.

"Pro nás je důležitý každý zápas, protože my už se díváme taky trochu někam jinam," přiznal manažer obhájců titulu Miloš Říha. "Slavia je favoritem, je v pohodě, hraje velmi aktivní hokej, hráči jsou důrazní před brankou a mají dobře organizované přesilovky. Ale pokud zopakujeme výkony z Budějovic, Vítkovic a dáme tomu něco navíc, myslím, že nejsme bez šance," dodal Říha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články