Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň hlásí další velkou posilu, po konci v Montrealu se vrací Moravčík

Obránce Michal Moravčík se po rozvázání smlouvy s Montrealem vrací do Plzně. S Indiány podepsal čtyřiadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa v Dánsku kontrakt do konce sezony 2019/20. Západočechům se podařilo získat už druhého svého bývalého hráče, který se neprosadil v zámoří. V prosinci uzavřel v Plzni smlouvu útočník Jan Kovář.

Michal Moravčík
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Moravčík uzavřel loni na konci května s Canadiens jako nedraftovaný volný hráč dvouletou dvoucestnou smlouvu, ale působil na farmách v Lavalu v AHL a v Bramptonu v ECHL. Na začátku tohoto týdne se dohodl s Montrealem na předčasném konci angažmá.

"Michal bude určitě pro naši obranu posilou a samozřejmě ho rádi znovu v týmu přivítáme. S naším klubem se dohodl na smlouvě do konce následujícího ročníku extraligy s dodatkem, že v případě zajímavé nabídky ze zahraničí se můžeme domluvit na jeho odchodu," uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Moravčík si v Lavalu v AHL připsal ve 20 duelech tři body za gól a dvě asistence. Za Brampton v ECHL sehrál čtyři utkání a zaznamenal dvě přihrávky. V dresu Canadiens dostal šanci jen ve dvou utkáních v přípravě a nebodoval.

Proč může Plzeň ovládnout základní část? Téma rozebíral Hokej fokus podcast:

"Na příchod Michala se samozřejmě těšíme. Víme, jak hraje a co od něho očekávat. Věříme, že pro nás bude výraznou posilou pro závěrečné boje v základní části," pochvaloval si hlavní kouč Plzně Ladislav Čihák.

"Osobně si cením především toho, že Michal chce hrát za Plzeň a má touhu nám pomoct. Je naším odchovancem a pro nás je cenné, že se vrací domů. Momentálně není jasné, kdy nastoupí do extraligového utkání, nejprve si o tom s ním musíme pochopitelně promluvit a probrat, jak se bude cítit po fyzické stránce," doplnil Čihák.

V extralize má Moravčík na kontě 211 utkání a 47 bodů za 14 gólů a 33 asistencí. V roce 2016 získal s Plzní bronz. Při debutu na mistrovství světa loni v Kodani a Herningu měl na kontě z osmi utkání tři body za branku a dvě přihrávky.

"Těším se na kluky do kabiny a také na to, že si s nimi budu moct opět zahrát v jednom týmu. Z Kanady jsem sledoval každý zápas Plzně a dokonce se mi podařilo vidět i několik utkání v přímém přenosu," prohlásil Moravčík.

"Kluci udělali velký kus práce v Lize mistrů a zaznamenali skvělý výsledek, jen je škoda, že se nepodařilo dojít až do finále," dodal k účasti Škody v semifinále Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články