Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň doma zabrala a přehrála Pardubice

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili ve 41. kole extraligy Pardubice 4:1 a ukončili sérii tří domácích porážek za sebou. Dynamo naopak prohrálo pošesté z posledních osmi utkání. Aktivnější Indiáni o svém vítězství rozhodli trefami v každé třetině a připsali si nad Východočechy již sedmý vyhraný zápas v řadě.

Plzeň - Pardubice
zdroj: ČT24 autor: Pavel Němeček

Domácí v sestavě postrádali obě křídla prvního útoku Indráka s Kubalíkem, přesto od úvodního vhazování zatlačili soupeře do defenzívy. Pardubický gólman Kopřiva si však poradil s nebezpečným pokusem uzdraveného Hollwega z mezikruží a v deváté minutě po přihrávce Berana nestačil do odkryté branky zblízka zakončit Lev. Nápor Indiánů vrcholil během přesilové hry ve 13. minutě, kdy Kratěna v dobré pozici nestačil zvednout puk nad Kopřivův levý beton a Jeřábkova rána z levého kruhu mířila jen do boční sítě.

Hosté zahrozili směrem dopředu pouze Sýkorovou tečí, jinak s obtížemi bránili lépe se pohybující plzeňské hráče. V závěru první třetiny se už domácí ujali vedení, když Kracíkovu nabídku z levého rohu usměrnil zblízka do sítě Beran, který tak oslavil svou premiérovou extraligovou trefu. Po pauze se hosté zvedli, ale více příležitostí si vypracovali domácí. Ve 28. minutě se protáhl až před Kopřivu Kratěna, ale nestačil vinou faulu přesněji zakončit.

V následné přesilovce strážce pardubické branky vyrazil bombu Kadlece, ale na spolupráci Kratěny s přesně mezi betony mířícím Johsnonem už nestačil. Po polovině utkání Sýkora šikovnou přihrávkou uvolnil Marcinka, jehož střelu do odkryté branky dokázal skvěle zastavit Machovský. Domácí zabrzdilo ve 38. minutě vyloučení Lva na pět minut a do konce utkání. Během početní výhody přihrál Poulíček při přečíslení Redenbachovi, jenž Machovského neprostřelil. Kanadský útočník si vše vzápětí vynahradil v zesílené přesilové hře pět na tři, když ranou bez přípravy z pravého kruhu snížil na 1:2.

Na začátku závěrečné třetiny ještě hosté dohrávali početní výhodu. Paradoxně jim však po přihrávce Svobody ujel Bližňák, jehož samostatný únik zneškodnil Kopřiva. Pardubičtí poté ve snaze o vyrovnání otevřeli hru a v 50. minutě je za to po vybídnutí Hrni zpoza branky potrestal zblízka zakončující Svoboda. Za chvíli Dynamo od další pohromy uchránil jen Kopřivův rozklek proti Kratěnově nebezpečném pokusu z mezikruží. V zoufalém závěrečném náporu hostů neuspěl dvakrát v šanci Redenbach a při hře bez brankáře selhal v jasné pozici Voženílek. Do opuštěné pardubické svatyně naopak upravil na konečných 4:1 agilní Kratěna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Pardubice

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. M. Beran (Kracík, Lev), 28. Johnson (Kratěna, Kadlec), 50. T. Svoboda (Hrňa), 60. Kratěna - 39. Redenbach (Štajnoch). Rozhodčí: Hejduk, Hrubý - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:6, navíc Lev (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4298.

Plzeň: Machovský - Kubka, Jeřábek, Kadlec, D. Sklenička, Kudroč, Pulpán - M. Beran, Kracík, Lev - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Pardubice: M. Kopřiva - Štajnoch, Čáslava, M. Šeda, Gregorc, L. Havlík, Ščotka - Orsava, Nahodil, Moučka - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Kaut, Voženílek - Nedbal, Krajňák, Panna. Trenéři: Draisaitl a R. Král.

Michal Straka (Plzeň): "V první třetině jsme hráli dobrý hokej. Pro nás bylo hodně důležité, že jsme doma dali první gól, tím z hráčů opadla nervozita. Pak jsme ještě nedali dvě gólové šance, ale ve druhé třetině jsme v přesilovce přidali druhý gól. Potom jsme zbytečnými fauly dostali soupeře do hry. V oslabení ve třech jsme inkasovali na 2:1. Potom tam mohly Pardubice utkání otočit, ale my jsme dokázali oslabení ubránit. Tam se ukázala síla Ryana Hollwega, který vyhrává souboje a umí nabudit celý tým. O naší výhře podle mě rozhodl třetí gól."

Peter Draisaitl (Pardubice): "V první třetině jsme nehráli. Byla jednoznačně v režii domácího týmu. Po ní to s námi vypadalo hrozně, přestože soupeř dal jen jeden gól. Ve druhé třetině jsme navíc inkasovali druhý gól z přesilovky a až potom kluci začali hrát hokej. Měli jsme tam přesilovky a snížili jsme na rozdíl jediného gólu. Výsledek 4:1 vypadá jednoznačně, ale zápas byl na obrat. Šance jsme k tomu dostali, ale žádné body nevezeme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články