Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Plzeň doma Litvínov porazila, ovšem až po nájezdech

Až samostatné nájezdy rozhodly o vítězi duelu Plzně s Litvínovem. Větší obratnost v nich prokázali domácí plzeňští hráči, kteří si tak připsali body za těsné vítězství 2:1.

Utkání Plzeň - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Myslím si, že jet do Plzně a odvážet si bod je pro nás dobré. Stejně jako v Brně jsme dostali první gól a opět jsme ukázali, že se nesesypeme. Šli jsme si za tím. Hráli jsme výborně týmově. Sezonu jsme sice nezačali dobře, ale zápasy před pauzou jsme hodili za hlavu a psychicky i herně jsme se hodně zvedli," uvedl obránce Litvínova David Štich.

Již ve čtvrté minutě mohl dostat hosty do vedení Pospíšil, nekrytý z mezikruží ovšem netrefil branku a udeřilo z první vážnější akce na druhé straně. Gulaš ideální přihrávkou zpoza branky našel Suchého, který ranou bez přípravy otevřel skóre. Domácí postupně převzali iniciativu, Kodýtek ovšem dorážku v dobré pozici namířil vedle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Ve 14. minutě se připomněl navrátilec z reprezentace Jiříček, který nejprve připravil šanci Strakovi, jenž ale zblízka ani nadvakrát nepřekonal ležícího gólmana Godlu. Za chvíli nahození talentovaného beka nebezpečně tečoval Kodýtek. Agilní nejmenší útočník na ledě se v závěru první části protáhl zleva až před branku, jeho bekhendový blafák ale stačil zneškodnit Godla.

"Dodržovali jsme systém, nepouštěli jsme je do přečíslení a velkých šancí. Mají rychlý tým a dokážou toho využít. Když něco měli, tak nás podržel Denis Godla," popsal příčiny bodového zisku Severočechů na ledě vedoucí Plzně její odchovanec Štich.

Od druhé části se obraz hry změnil. Hosté výrazně přidali a vytvářeli si i gólové příležitosti. Ve 28. minutě po přihrávce Cibulskise Helt na hranici brankoviště ztroskotal na Frodlovi. Za chvíli si plzeňský gólman rozklekem poradil s další střelou Helta i pokusem Zygmunta. Přetížená defenziva indiánů nestíhala, ale od pohromy ji při šanci aktivního Zygmunta uchránil znovu skvělý Frodl a Heltovu dorážku z levého kruhu zastavila branková konstrukce.

Nápor Vervy zbrzdil ve 34. minutě faul Šticha, Godla ale stačil zlikvidovat pohotovou střelu Gulaše. Následoval opět nápor hostů. Myšákův únik i Zdráhalovu dorážku ještě stačil Frodl zneškodnit, necelé dvě minuty před druhou pauzou už ale nekrytý Zygmunt z prostoru mezi kruhy vyrovnal na 1:1.

"Musíme hrát tak, abychom drželi tempo zápasu. Měli jsme tam hlavně ve druhé třetině špatné pasáže. Oni nás tlačili a my jsme tam dělali chyby. Bylo to po našich věcech. Utopili jsme se a nabídli jsme jim to. Dostali se díky tomu na koně a přehrávali nás," snažil se vysvětlit plzeňský herní výpadek obránce Roman Vráblík.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili domácí soustředěnější a hra se vyrovnala. Po sérii nepřesností na obou stranách až ve 49. minutě po dlouhém pasu Kaňáka neuspěl tváří v tvář Godlovi Kodýtek. Hosté zahrozili pět minut před koncem normální hrací doby, kdy Gerhát po přečíslení dvou na jednoho zblízka neprostřelil Frodla. Z protiútoku z mezikruží znovu selhal v koncovce Kodýtek.

Nastavení rozhodnutí nepřineslo, když hosté přečkali vyloučení Hübla. O bonusovém bodu pro indiány rozhodl vítěznou penaltou při celkovém skóre 3:1 v rozstřelu kanonýr Gulaš. "I když to od nás dnes nebylo úplně ono, tak se nám podařilo získat dva body a to je nejdůležitější," oddechl si Vráblík.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 2:1 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Suchý (Gulaš), rozhodující nájezd Gulaš - 39. Zygmunt (Havelka, Helt). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 1:2, navíc V. Hübl (Litvínov) 10 min. Bez využití. Bez diváků.

Plzeň: Frodl - Kaňák, V. Lang, Čerešňák, Vráblík, Jiříček, Budík, Kvasnička - Gulaš, Mertl, Suchý - Rob, P. Musil, Stach - Pour, Kracík, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel, Štich - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, P. Zdráhal - Myšák, Gerhát, Válek - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články