Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň bude hájit vedení proti rozjetému Hradci, Pardubice přivítají Boleslav

Návrat domů čeká po pěti zápasech na stadionech soupeřů hokejisty Plzně. V 17. kole vedoucí celek extraligy narazí na čtvrtý Hradec Králové. Mountfield by mohl útočit na vedení v soutěži pouze výhrou o devět a více branek, ale jen jediný bod na Plzeň ztrácejí Brno a Třinec. Kometa se utká se Zlínem, Třinec si hned po třech dnech zopakuje derby s Vítkovicemi, ale tentokrát na ledě soupeře. Pardubice se pak pokusí vylepšit domácí bilanci proti Boleslavi. Zápas Pardubice – Mladá Boleslav můžete sledovat od 17 hodin živě na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeň ukončila výhrou v úterní předehrávce na Spartě sérii tří porážek a bude hájit vedení v tabulce. Narazí na rozjetý Hradec Králové, který bodoval devětkrát za sebou, z toho sedmkrát naplno, a jen dvakrát prohrál. "Budeme doufat, že začneme vítěznou sérii, byť jsme vyhráli jeden zápas. Teď hrajeme doma s Hradcem, pak máme týden volno. Připravíme se na něj a doufám, že budeme hrát zezadu stejně tak dobře jako na Spartě," řekl gólman Plzně Miroslav Svoboda.  

Hradec Králové přišel nedělní porážkou 4:5 v nájezdech s Litvínovem o šňůru sedmi utkání bez bodové ztráty. Po nedávné výhře 2:1 na ledě mistrovského Brna má další příležitost ukázat svou sílu. Zajímavá bude konfrontace nejlepší ofenzivy (Plzeň) a nejméně prostupné defenzivy soutěže. "Bude to hodně vyrovnané. Plzeň prohrála vysoko s Olomoucí, ale pak si spravila chuť se Spartou. Bude se snažit navázat na vítězné zápasy a my se naopak chceme vrátit na vítěznou vlnu," uvedl na klubovém webu obránce Mislav Rosandič.  

Vítkovice a Třinec si po třech dnech dají odvetu moravskoslezského derby. Ostravané se stali prvním celkem sezony, který z třineckého ledu sebral plný počet bodů, a úterní výsledek se budou snažit zopakovat i před domácím publikem.  

"Já sám už od léta opakuji, že Třinec je jedním z nejžhavějších kandidátů na titul. Z naší strany je tedy stále namístě pokora a respekt, ale určitě nedáme svou kůži lacino. Musíme znovu odvést co nejpreciznější práci jak v defenzivě, tak také v ofenzivě," řekl vítkovický trenér Jakub Petr, který bude postrádat zraněného Kucseru a dlouhodobého maroda Deje.

Třinec v Ostravě čtyři z posledních pěti derby prohrál a venku zatím patří spíš k horšímu průměru. Před rokem v říjnu Oceláři ve Vítkovicích ale zvítězili 5:0, což pamatuje většina současných hráčů. "Je to už takový play-off zápas. Plno osobních soubojů, šarvátek, hodně vyhecované a s tím se musíme vyrovnat, jestli chceme uspět. Máme pochopitelně motivaci soupeři oplatit porážku," prohlásil obránce Milan Doudera.  

Litvínov sice čeká na první tříbodové vítězství od 12. září, kdy ve 3. kole porazil Hradec Králové (3:0), přesto Verva naznačila zlepšení: v posledních čtyřech zápasech si připsala tři výhry a sedm bodů. "Určitě se nám dýchá o něco lépe. Poslední výsledky nebyly až tak zlé, ale je zároveň důležité, že cítíme i pocitově, že se zvedáme," uvedl asistent trenéra Darek Stránský.  

Několik faktorů zvyšuje motivaci týmu. "Přijede Sparta, což je vždy samo o sobě motivující. A je toho víc. Moc chceme vyhrát zase po dlouhé době za tři body, které by nám za jistých okolností mohly pomoci i k posunu v tabulce," dodal Stránský, jehož týmu schází Nejezchleb.

Sparta venku už třikrát za sebou nebodovala a má pět porážek z posledních osmi duelů. Po nevydařených výkonech tým opustil ještě před úterní domácí porážkou s Plzní obránce Petr Zámorský a kapitán Jaroslav Hlinka se až do konce listopadové reprezentační pauzy bude věnovat jen tréninku.  

Sparťanský kouč Jiří Kalous věří, že se tým vzchopí. "Kluci opravdu dřou, makají, věnujeme se věcem na tréninku. Zatím to nepřichází, jak bychom si přáli. Určitě tam teď hraje roli psychika. Vidím, jak pracují, a věřím, že se z toho dostaneme," sdělil Kalous.  

Do přípravy se naopak zapojil zkušený obránce Zbyněk Michálek. Po 17 letech v zámoří, kde hrál naposledy za Arizonu, může čtyřiatřicetiletý reprezentant v extralize debutovat, i když se zatím zdá pravděpodobnější, že se v sestavě objeví až příští týden.  

Ilustrační foto

Kometa v minulém kole výhrou v Mladé Boleslavi ukončila černou sérii tří zápasů, v nichž získala jen bod. V sestavě obhájce titulu se po návratu z NHL objeví osmnáctiletý Martin Nečas a nastoupí ve středu prvního útoku s Eratem a Zaťovičem. "Musíme nastoupit s maximální koncentrací. Domácí utkání chceme zvládnout a potvrdit naše vítězství v Mladé Boleslavi. Zlín bude nepříjemným soupeřem, který hraje aktivně a dobře bruslí," zmínil trenér Kamil Pokorný. Na marodce Komety je stále obránce Ondřej Němec a nejistý je start útočníka Malleta.  

Zlínští v posledních čtyřech zápasech ani jednou nebodovali naplno, v minulém kole ale ukončili sérii tří proher výhrou nad Libercem v prodloužení. "V posledních zápasech doplácíme na špatné vstupy do utkání, ztrátu doháníme až v závěrečných třetinách. Potřebujeme se toho vyvarovat. Věřím, že si v Brně pohlídáme začátek, abychom zkušenému soupeři nenabídli chybami náskok," řekl trenér Robert Svoboda.  

Ilustrační foto

Pardubice mají možnost vylepšit bodové konto domácím dvojzápasem proti Mladé Boleslavi a v neděli s Vítkovicemi. "Potřebujeme z toho vytěžit maximum bodů. Už jsme si potvrdili, že dokážeme zvládnout i zápasy se silnými soupeři, v tom chceme pokračovat a udělat z naší arény nedobytnou tvrz, z níž se body vozit nebudou," vyhlásil kouč Miloš Holaň.  

"Mladá Boleslav má bruslivé mužstvo s řadou brejkových hráčů. To je její největší síla a dále, že v předbrankovém prostoru má vysoké hráče, jako například Tomáše Urbana. Oni dokážou být velmi nebezpeční, spoustu branek vstřelili právě z tohoto prostoru. Musíme jej čistit a dát si pozor na rychlé protiútoky," prohlásil Holaň. Schází mu kanonýr Petr Sýkora a také Mojžíš, v pořádku by naopak měl být Kaut.  

Mladá Boleslav sice stále čeká na delší vítěznou sérii a jejím maximem jsou dvě výhry, přesto si stále drží postavení v nabitém středu tabulky. Jihlava ztratila čtyři z posledních pěti utkání a je blízko poslední příčce, odkud na ni Litvínov ztrácí už jen dva body. V souboji týmů s mizernými výsledky z posledních kol přivítá Dukla Chomutov. Piráti naposledy vydřenou výhrou s Pardubicemi ukončili sérii šesti porážek, venku ale stále patří mezi nejlepší tři celky soutěže.  

"Pokusíme se zopakovat bojovný výkon, který nám pomohl k poslední domácí výhře nad Spartou, kdy jsme dobře zvládli závěr. K úspěchu ale potřebujeme lépe naložit s brankovými příležitostmi, kdy nám chybí přesnost a větší důraz," uvedl jihlavský kouč Petr Vlk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články