Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Pletka míří z Karlových Varů do Budějovic výměnou za Hřebejka

Karlovy Vary - Hokejový útočník Václav Pletka přestoupil z Karlových Varů do Českých Budějovic výměnou za Štěpána Hřebejka. Oba kluby převzaly platné kontrakty hráčů s reprezentačními zkušenostmi. Pletka má kontrakt až do konce dubna 2012. Hřebejkovi sice vyprší už po této sezoně, ale s Energií už jedná o dlouhodobé smlouvě. Třicetiletý Pletka přišel do mistrovského celku z Liberce před touto sezonou. Je třetím nejproduktivnějším hráčem Karlových Varů, když si připsal v 38 zápasech 24 bodů za 12 branek a stejný počet asistencí.

"Bylo to pro nás těžké rozhodnutí, ale převládla snaha posílit tým o hráče, který umí skutečně dávat góly," uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva jihočeského klubu Zdeněk Blažek.

Pletka už v Českých Budějovicích hrál v druhé polovině sezony 2004/05, kdy přišel z Třince a pomohl klubu k návratu do extraligy. V nejvyšší soutěži má na kontě 457 utkání a nasbíral 301 bodů za 163 tref a 138 přihrávek. "V posledních týdnech máme s koncovkou problém. Věříme, že Václav Pletka je tím typem hráče, který nám v mužstvu chybí," dodal Blažek. Za nový tým může nastoupit poprvé v pátek v Litvínově.

O Hřebejka se už Karlovy Vary zajímaly delší dobu

Sedmadvacetiletého Hřebejka čeká premiéra už o den dříve v domácím utkání proti Kladnu. "O Štěpána jsme měli zájem již před sezonou. Svým herním pojetím dobře zapadá do koncepce našeho klubu, je výborným bruslařem a velkým bojovníkem. Navíc dokáže hrát bránící levé křídlo, stejně tak jej mohou trenéři dobře využít i na postu pravého útočníka," řekl na klubovém webu generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Hřebejk v nejvyšší soutěži nasbíral v 358 duelech 61 bodů za 30 gólů a 31 přihrávek, v této sezoně si ve 33 zápasech připsal jen šest asistencí. V úterý se objeví poprvé na tréninku Energie a navíc bude s klubem upřesňovat podmínky nové smlouvy. "Jsme předběžně domluveni na novém dlouhodobém kontraktu. Jakmile dorazí do Karlových Varů, budeme dolaďovat poslední detaily," dodal Vaněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články