Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plekanec zajistil Montrealu výhru v Anaheimu

New York - Český hokejista Tomáš Plekanec z Montrealu dokončil v nedělním utkání NHL úspěšný obrat, který ve druhé třetině sám odstartoval. Canadiens na ledě Anaheimu prohrávali po první části 0:3, ale kladenský odchovanec ze samostatného úniku snížil a v závěrečných dvou minutách poslali zápas svými góly Brian Gionta a Andrej Markov do prodloužení. Vítěze nakonec určil až penaltový rozstřel, v němž ve čtvrté sérii rozhodl Plekanec o výhře Montrealu 4:3.

"Je to pro nás nesmírně cenné vítězství. Vybojovali jsme si ho," radoval se nejproduktivnější Čech v lize, jenž se v sezoně prosadil v nájezdech až na pátý pokus. "Zasloužili jsme si to ale za výkon, který jsme předváděli ve třetí třetině, kdy jsme hráli velmi dobře a soupeře jsme zatlačili. Doufám, že na to v dalších zápasech navážeme. Budeme to v boji o play-off potřebovat," dodal Plekanec. Hokejisté Montrealu se vítězstvím posunuli na sedmé místo Východní konference.

Po téměř měsíci se do branky Atlanty postavil Ondřej Pavelec. Dvaadvacetiletý gólman v utkání proti Carolině zastavil 29 střel soupeře, ale porážce 0:4 nezabránil. V brankářském souboji dvou generací předčil českého mladíka Manny Legace, který si připsal první čisté konto v sezoně.

V divácky zajímavém utkání zvítězili hokejisté Detroitu 5:4 v Chicagu, když všech pět branek vstřelili v prostředním dějství a obrátili průběžný stav z 0:2 na 5:2. Loňský finalista Stanleyova poháru si tak udržel na osmém místě Západní konference jednobodový náskok před Calgary. "Musíme hrát celých šedesát minut, ne jen padesát. Nevím, zda jsme byli příliš sebevědomí a mysleli jsme si po první třetině za stavu 2:0, že to bude snadný zápas. Úplně jsme totiž přestali hrát," hledal příčiny neúspěchu Chicaga Andrew Ladd, jehož hattrick vyzněl pro tým bodově naprázdno.

Naopak třígólové představení Jaromea Iginly mělo pro Calgary dvoubodový efekt a kanadský reprezentant se desátým hattrickem v kariéře zasloužil o výhru týmu 5:2 na ledě Minnesoty. Iginlovi se ve vzájemných duelech proti Wild mimořádně daří: žádný hráč nenasázel Minnesotě více branek, tři góly v jednom utkání jí dal už potřetí. V předcházejících deseti zápasech se ale proti svému oblíbenému protivníkovi neprosadil. V brance Calgary si odbyl premiéru Vesa Toskala, který přišel před uzávěrkou přestupů z Toronta. Finského gólmana překonal pouze Guillaume Latendresse, jemuž jednou asistoval český útočník Martin Havlát.

Debut Martina Škouly v dresu New Jersey už tak vydařený nebyl. Český hokejista strávil na ledě 21 minut, druhý nejdelší časový úsek mezi obránci, během nichž byl jednou u vstřelené branky soupeře, a s týmem nakonec v Edmontonu prohrál 0:2. Nejslabší celek soutěže, který se musí do konce sezony obejít bez Aleše Hemského a Ladislava Šmída, zvítězil v druhém zápase po sobě a inkasoval v nich jenom jednu branku. V obou duelech byl hlavním strůjcem úspěchů gólman Jeff Drouin-Deslauriers.

Hokejisté Bostonu podlehli v Pittsburghu těsně 1:2 a navíc v utkání ztratili i jednoho ze svých klíčových hráčů Marca Savarda. Dvaatřicetiletý centr inkasoval při střele z mezikruží tvrdý zásah do hlavy od Matta Cookea a otřeseného ho odvezli z ledu na nosítkách. U jediné branky Bruins si připsal asistenci David Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články