Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Plekanec vstřelil v NHL vítězný gól Montrealu

Montreal - Hokejový útočník Tomáš Plekanec vstřelil v úterním utkání NHL vítězný gól Montrealu, který porazil Vancouver 3:2. Český reprezentant se trefil v 50. minutě, kdy svou čtrnáctou brankou v sezoně zvýšil vedení Canadiens na 3:1. Hosté už pak stihli pouze snížit. Hrdinou večera se stal slovenský brankář Jaroslav Halák, jenž poprvé v sezoně dostal příležitost poté, co prohrál předchozí zápas. Halák se za důvěru odvděčil 45 úspěšnými zákroky a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Na jedenáct zápasů prodloužili vítěznou šňůru hokejisté Washingtonu, kteří porazili Boston 4:1, a vytvořili tak nový klubový rekord. Capitals, kteří vévodí tabulce Východní konference, rozhodli o svém triumfu třemi góly v třetí třetině.

Jediný gól Bruins vstřelil David Krejčí, který v 6. minutě otevřel skóre zápasu. A kdyby v polovině druhé třetiny za stavu 1:1 stejný hráč proměnil trestné střílení, možná se zápas vyvíjel zcela jinak. Krejčí však na Josého Theodora nevyzrál a i kvůli tomu si Boston připsal osmou prohru v řadě. Osmkrát za sebou prohráli Bruins naposledy v sezoně 1955-56.

Skvělou premiéru v dresu Toronta prožil brankář Jean-Sebastien Giguere, který byl v neděli spolu s dalšími dvěma hráči vyměněn z Anaheimu. Hned ve svém prvním zápase vychytal čisté konto a dovedl Maple Leafs k vítězství 3:0 nad New Jersey.


Svůj jubilejní 800. zápas v NHL sehrál český obránce Pavel Kubina, jeho Atlanta ale podlehla Tampě 1:2. Thrashers nebylo nic platných ani 22 zákroků brankáře Ondřeje Pavelce, hvězdou večera se stal jeho protějšek Antero Niittymäki, jenž zlikvidoval 26 střel a připsal si již čtrnácté vítězství v řadě ve vzájemných zápasech s Atlantou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články