Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plekanec si vysloužil novou smlouvu. S Montrealem prodloužil o dva roky

Montreal – Výborné výkony na startu nového ročníku NHL vynesly Tomáši Plekancovi v Montrealu novou smlouvu. Český útočník prodloužil s kanadským klubem, v němž působí celou svoji zámořskou kariéru, kontrakt o dva roky do konce sezony 2017/18. V prvním roce si podle kanadských médií dvaatřicetiletý centr vydělá sedm milionů dolarů, v druhém mu příjem klesne o dva miliony.

Tomáš Plekanec
zdroj: AP autor: Darren Calabrese

Plekancovi po této sezoně skončí šestiletá smlouva na 30 milionů dolarů, kterou uzavřel v létě 2009. Montreal, jehož barvám je kladenský odchovanec věrný po celou kariéru v NHL, se potřeboval se svým elitním centrem dohodnout na novém kontraktu, protože jinak by se mohl stát příští rok v červenci nechráněným volným hráčem.

"Jsem šťastný, že je to hotové a vím, že budu v Montrealu i další dva roky," řekl Plekanec. Podle svých slov by rád strávil v dresu Canadiens celou kariéru v NHL. Nechtěl ale předjímat, co bude za tři roky a jak dění na trhu ovlivní možné rozšíření o dva nové kluby.

"Není lepší místo, kde vyhrát Stanleyův pohár, než v Montrealu. Jsem tady celou kariéru a s týmem, který máme, je šance, že něčeho v příštích letech dosáhneme," dodal vicemistr světa roku 2006 z Rigy.

Plekanec si na startu nového ročníku připsal v pěti zápasech čtyři body, všechny za branky. V NHL má na kontě celkem 766 utkání a 503 bodů za 206 zásahů a 297 asistencí. V 81 duelech play-off juniorský mistr světa z roku 2001 přidal 46 bodů za 15 gólů a 31 asistencí. Montreal si jej vybral v roce 2001 ve třetím kole draftu na 71. pozici.

V sezoně 2016/17 by měl být Plekanec třetím nejlépe placeným českým hokejistou v NHL. Útočník Jakub Voráček bude mít příjem 10 milionů dolarů a centr David Krejčí z Bostonu bude brát 7,25 milionu. Plekancův nový kontrakt neobsahuje klauzuli, že nesmí být bez svého souhlasu vyměněn do jiného klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články