Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Plekanec se připojí v Paříži a bude hrát MS, Voráček je v nominaci na EHT

Praha - Zvučné posily před blížícím se světovým šampionátem v Paříži a Kolíně nad Rýnem hlásí česká hokejová reprezentace. Během turnaje Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích, který bude od čtvrtka do neděle sloužit jako generálka, posílí národní tým pět posil z NHL včetně Jakuba Voráčka z Philadelphie. V dějišti MS doplní mužstvo i Tomáš Plekanec z Montrealu. 

Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Ve dvaatřicetičlenném kádru pro závěrečný turnaj Euro Hockey Tour jsou brankář Petr Mrázek z Detroitu, obránci Michal Kempný z Chicaga, Jakub Kindl z Floridy a Radko Gudas s útočníkem Jakubem Voráčkem z Philadelphie.

Reprentační kouč Josef Jandač může nově počítat i s Plekancem, který vedl tým jako kapitán na zářijovém Světovém poháru v Torontu. "Mluvil jsem s ním včera a potvrdil mi, že přijede a připojí se k nám," řekl generální manažer českého výběru Martin Ručinský.

Tým po víkendových zápasech Euro Hockey Challenge v Německu opustili obránci David Musil z Tucsonu, Jan Košťálek z Manitoby, Adam Polášek z Novosibirsku a útočníci Dominik Kubalík z Plzně, Radan Lenc z Mladé Boleslavi a Robert Kousal z Davosu.

Přesto má Jandač k dispozici stále široký kádr. "Strategie letos byla taková, že si záměrně držíme širší počet hráčů s ohledem na nejistotu ohledně posil z NHL a také zranění, která mohou přijít," uvedl trenér.

"Druhým důvodem bylo to, že jsme v minulosti absolvovali mnoho přípravných zápasů a pak šli rovnou do turnaje mistrovství světa. Chtěli jsme, aby hráči měli energii, sílu a byli svěží. Na šampionát chceme vzít pět formací a tři brankáře," pokračoval.

V kádru je i nadále bek Michal Jordán z Kazaně, který po zranění kolenních vazů teprve v minulém týdnu zkoušel individuální trénink na ledě. "Uvidíme. Já to až tak optimisticky nevidím. Michal do toho šel s tím, že se zkusí poprat i s tímto handicapem. Málo hráčů podstoupilo to, že by se o to ještě rvali v takové situaci. Toho si ceníme," řekl Jandač.

V úvahu pro MS připadají navíc stále ještě útočníci David Pastrňák s Davidem Krejčím z Bostonu. "'Pasta je ze sezony trošku pobitej. Hlavní problém je ale v tom, že mu končí smlouva a je před podpisem další. Měl vynikající sezonu, takže jeho další kontrakt bude lukrativní a dlouholetý," přiblížil Ručinský rozhovor s Pastrňákem.

"Musí především projít výstupní zdravotní prohlídkou. Na rovinu mi řekl, že by hrát chtěl, jen si musí utřídit v hlavě, jestli to chce riskovat, nebo ne. Jsme domluvení, že si zavoláme za dva, tři dny. A uvidíme, jak to bude cítit," dodal generální manažer.

Krejčí se zranil v sérii prvního kola proti Ottawě. "Tuším, že snad ve čtvrtém utkání. Nějaký problém s kolenem. Včera jsem se s ním bavil a také u něj je stěžejní, zda projde zdravotní prohlídkou. Na ničem konkrétním jsme se nedomluvili, jen že si zavoláme někdy v pátek a dáme si vědět, až bude mít vše za sebou," řekl Ručinský.

"Oba by měli chuť hrát, ale opravdu nevím, jak velké šance na jejich účast jsou," dodal.

Nominace české hokejové reprezentace Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích (27.-30. dubna):

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL), Petr Mrázek (Detroit/NHL).

Obránci: Milan Doudera (Třinec), Jakub Krejčík (Kometa Brno), Jan Rutta (Chomutov), David Sklenička (Plzeň), Radim Šimek (Liberec), Radko Gudas (Philadelphia/NHL), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL), Michal Kempný (Chicago/NHL), Jakub Kindl (Florida/NHL), Jan Kolář II (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Michal Jordán (Kazaň/KHL), Libor Šulák (Znojmo/EBEL).

Útočníci: Michal Řepík, Petr Vrána (oba Sparta Praha), Michal Birner, Roman Červenka (oba Fribourg/Švýc.), Tomáš Filippi, Jan Kovář (oba Magnitogorsk/KHL), Tomáš Hyka (Mladá Boleslav), Jakub Lev (Plzeň), Petr Holík (Zlín), Robin Hanzl (Litvínov), Roman Horák (Podolsk/KHL), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články