Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plekanec přispěl třemi body k vítězství Montrealu, dařilo se i Dvořákovi

Montreal - Hokejový útočník Tomáš Plekanec přispěl v NHL gólem a dvěma asistencemi k vítězství Montrealu nad Pittsburghem 5:3. Český reprezentant už po 29 sekundách hry svým patnáctým gólem v sezoně otevřel skóre zápasu, následně přihrál na třetí a čtvrtý gól Canadiens, kteří porazili Pittsburgh po pěti prohrách ve vzájemných zápasech v řadě. "Diktovali jsme hru, nečekali jsme na to, co udělá soupeř. Proti tak kvalitním týmům, jako je Pittsburgh, musíte hrát aktivně a snažit se je vykolejit," prohlásil Brian Gionta, střelec dvou gólů Montrealu. "Jsem naším výkonem zklamaný, nehráli jsme jako tým," posteskl si naopak trenér Tučňáků Dan Bylsma.

Jednu asistenci si v dresu Canadiens připsali také Roman Hamrlík a Jaroslav Špaček. Plekanec ziskem tří bodů potvrdil pozici nejproduktivnějšího českého hráče v NHL. S 58 body má třináctibodový náskok před druhým Tomášem Kaberlem, obráncem Toronta.   

Po třítýdenní přestávce se vrátil do sestavy New Jersey útočník Patrik Eliáš, jenž absentoval kvůli otřesu mozku, porážku 1:3 s New Yorkem Rangers však neodvrátil. Kapitán českého olympijského výběru strávil na ledě přes 22 minut a v třetí třetině přihrál na jediný gól Devils.   

Eliáš většinou nastupoval ve formaci s Dainiusem Zubrusem a Iljou Kovalčukem, čerstvou posilou z Atlanty. Nová útočná trojice Devils o sobě dávala na ledě hodně vědět, Kovalčuk měl plných osm střel na branku, jenže až na jedinou výjimku vždy narazili na skvělého Henrika Lundqvista v brance Rangers. Švédský gólman lapil několik vyložených šancí a celkově předvedl 44 úspěšných zákroků.   

Rangers rozhodli o svém vítězství během dvou a půl minuty v polovině druhé třetiny, kdy nastříleli všechny tři góly. A pak už měli v brance Lundqvista. "Když nás Devils v třetí třetině zatlačili, Henrik předvedl fantastické zákroky. Chytal opravdu neuvěřitelně," konstatoval trenér Rangers John Tortorella. 

Radek Dvořák skóroval hned dvakrát

Po patnácti zápasech protrhl střelecké trápení útočník Floridy Radek Dvořák. V utkání s Atlantou se trefil hned dvakrát, porážce Panterů 2:4 však nezabránil, stejně jako Tomáš Vokoun, který z 34 střel pustil tři góly. Na dvě branky Thrashers, kteří přerušili sérii tří porážek, přihrál obránce Pavel Kubina.

Panteři díky dvěma gólům Dvořáka vedli po první třetině 2:0, Thrashers však v prostředním dějství dokázali vyrovnat. Vítězný gól pak vstřelil čtyři minuty před koncem třetí třetiny Niclas Bergfors, který si tak připsal první trefu v dresu Atlanty, kam byl vyměněn z New Jersey za Ilju Kovalčuka. V předposlední minutě přidal pojistku gólem do prázdné branky při power-play Floridy Evander Kane.   

Po delší době o sobě dal znovu vědět český útočník Jakub Voráček z Columbusu, který nebodoval v osmi zápasech za sebou. V duelu s Buffalem však přihrál na tři góly a výrazně se zasloužil o vítězství Blue Jackets 4:0. Voráček byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu po brankáři Stevu Masonovi, který zneškodnil všech 28 střel a potřetí v sezoně vychytal čisté konto.

Na jedenácti zápasech se zastavila vítězná série hokejistů Ottawy. Jejich úspěšné tažení skončilo v kanadském derby na ledě Toronta, které i díky jedné asistenci Tomáše Kaberleho porazilo Senátory vysoko 5:0.

Radek Dvořák s Ryanem McCabem
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články