Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plekanec přispěl gólem k výhře hokejistů Montrealu na Floridě

Sunrise (USA) - Český hokejový útočník Tomáš Plekanec potvrdil i v silvestrovském utkání NHL aktuální skvělou formu a jedním gólem přispěl k výhře Montrealu 5:4 na Floridě. Canadiens rozhodli o svém úspěchu dvěma góly v úvodu třetí třetiny, kdy Marc-Andre Bergeron a Benoit Pouliot v rozmezí dvou minut a 37 sekund navýšili skóre z 3:3 na 5:3. Montreal tak úspěšně zakončil dlouhý sedmizápasový výjezd po hřištích soupeřů, během nějž si připsal šest vítězství. Plekanec, nejproduktivnější Čech v NHL, který v 26. minutě svým desátým gólem v sezoně dostal Canadiens do vedení 3:2, se na nich podílel dohromady čtyřmi brankami a osmi asistencemi.

Pozici nejlepšího týmu NHL potvrdili hokejisté San Jose, kteří zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech na ledě Phoenixu. Žraloci si tak připsali sedmé vítězství v řadě a zároveň ukončili domácí neporazitelnost Kojotů, která trvala deset zápasů.

Jednoznačně vyzněl souboj lídra Východní konference New Jersey Devils s druhým celkem Západní konference Chicagem. Blackhawks rozstříleli Ďábly 5:1 a připsali si osmou výhru z posledních deseti zápasů. Jedním z hlavních strůjců jejich vítězství byl brankář Cristobal Huet, který nasbíral 26 úspěšných zákroků. O čisté konto ho připravil až minutu a půl před koncem zápasu Jamie Langenbrunner.

Parádní obrat předvedli hokejisté Vancouveru, kteří ještě čtyři minuty před koncem druhé třetiny prohrávali v St. Louis 0:3, nakonec však zvítězili 4:3 v prodloužení. Vítězný gól vstřelil v třetí minutě nastavení v přesilové hře Christina Ehrhoff.

Po 24 zápasech, které vynechal kvůli otřesu mozku, se vrátil do sestavy Minnesoty český útočník Petr Sýkora. Porážce 2:5 s Los Angeles však loňský vítěz Stanleyova poháru nezabránil, stejně jako jeho krajané Marek Židlický a Martin Havlát, kteří si připsali po jedné asistenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články