Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plekanec překazil návrat Winnipegu do NHL

New York – Český hokejista Tomáš Plekanec byl v nedělním utkání NHL hlavním strůjcem vítězství Montrealu 5:1 ve Winnipegu. Kladenský odchovanec zaznamenal na ledě Jets, kteří se do soutěže vrátili po patnácti letech, jednu branku a dvě asistence a stal se první hvězdou zápasu.

Radost hráčů Montrealu
zdroj: AP/ČTK autor: John Woods

Trenér Winnipegu Claude Noel si po utkání stěžoval na velké množství chyb, kterých se jeho svěřenci dopustili. Po jedné z nich se prosadil Plekanec, který v souboji jeden na jednoho obelstil obránce Johnyho Oduyu, následně si poradil i s brankářem Ondřejem Pavelcem a zvýšil náskok Canadiens na 2:0.

Vyprodaná hala explodovala nadšením až na začátku třetího dějství, kdy se v závaru před brankou hostů nejlépe zorientoval Nik Antropov a vstřelil kontaktní gól. Canadiens, kteří ve svém prvním utkání sezony vyšli v Torontu brankově naprázdno, si ale výhru nenechali vzít a po Plekancových přihrávkách se trefili Yannick Weber a Travis Moen.

Brankář Pavelec, který odchytal celý zápas, pak ještě na závěr inkasoval z hole Maxe Paciorettyho popáté. Přesto i přes vysokou prohru odměnili fanoušci domácí hráče po utkání potleskem vestoje. Z celého města, kam se letos přestěhoval hokej z Atlanty, je podle komentářů cítit, že zde lidé hokejem žijí, a spojení hráčů s fanoušky bývá v médiích označováno i jako líbánky.



Radost z výhry ale Montrealu zkalila zranění Mika Cammalleriho a Jaroslava Špačka, kteří ze zápasu odstoupili v průběhu první třetiny. Zdravotní stav obou klíčových hráčů upřesní klub během dneška.

Český útočník Aleš Hemský rozhodl vítězným gólem v penaltovém rozstřelu o výhře Edmontonu 2:1 nad Pittsburghem. Pardubický rodák v nájezdu nevymýšlel nic komplikovaného a brankáře Brenta Johnsona překonal střelou nad lapačku. Navíc si Hemský připsal i asistenci u jediné branky Oilers v základní hrací době, kterou dal v 56. minutě Ryan Nugent-Hopkins, jednička posledního draftu.

Penguins, kteří se dlouhodobě musejí obejít bez svého lídra Sidneyho Crosbyho, postihla před začátkem utkání další citelná ztráta: během rozbruslení se zranil Jevgenij Malkin. Přesto dokázali opět bodovat a ze tří utkání venku vytěžili pět z šesti možných bodů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články