Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plekanec pojede na šampionát, s výpravou cestuje i Jágr

Praha - Poté, co Montreal vypadl v prvním kole play off zámořské NHL již po čtyřech zápasech, se útočník Canadiens Tomáš Plekanec rozhodl, že chce posílit českou hokejovou reprezentaci pro světový šampionát ve Švýcarsku. Dnes to před odletem z Prahy potvrdilo vedení výpravy. S mužstvem cestuje i Jaromír Jágr, jenž má zdravotní problémy. Doma naopak zůstal se zlomeným žebrem obránce Angel Krstev.

Týmu Canadiens sezonu definitivně ukončila středeční prohra 1:4 s Bostonem. Plekanec, jenž startoval na posledních třech šampionátech a vždy patřil k nejlepším českým hráčům, tak posílí útočné řady Růžičkova výběru. Hlavní kouč by chtěl také jeho spoluhráče z Montrealu Romana Hamrlíka, s nímž bude o příletu do Evropy ještě jednat. Už zítra se k mužstvu připojí obránce Roman Polák.

Největší hvězda týmu Jágr měl podle dostupných zpráv problémy s virovým onemocněním už od neděle a necítil se dobře. Situace se však zlepšila a k týmu se připojil dnes na ruzyňském letišti. "Snad to bude dobré. Začínáme až v sobotu," poukázal Růžička na fakt, že do prvního vystoupení reprezentace na šampionátu ještě několik dnů chybí. Jágr věří, že se stihne do úvodního sobotního utkání na šampionátu proti Dánsku uzdravit.

"Od neděle jsem se cítil hodně špatně, byl jsem dost slabý. Ale dneska už je to konečně o něco lepší. Dokonce natolik, že tady s vámi můžu mluvit, a to už je co říct," neztratil Jágr v rozhovoru s novináři svůj pověstný humor.

Nepříjemná viróza a s ní spojené žaludeční problémy ho však trápí dál. "Můžu jíst jenom rohlíky. Cítím se pořád plný, přestože nic nejím," líčil zkušený útočník, který se kvůli zdravotním potížím omluvil ze středečního srazu týmu a vynechal i následný podvečerní trénink v pražské Tesla Areně.

Smůlu má obránce Krstev. Čerstvá posila Komety Brno má zlomená žebra a na svůj premiérový seniorský šampionát se nepodívá. Se spoluhráči se dnes přišel na letiště jen rozloučit. Zranění utrpěl v sobotním utkání Českých hokejových her v Liberci proti Rusku. "Bylo to po tom naražení od Radulova," připomněl Krstev tvrdý střet s vyhlášeným ruským provokatérem. Ještě dnes ráno přitom vstával s tím, že odcestuje. Ortel však určilo dnešní ranní vyšetření. "Je to samozřejmě velké zklamání, ale i to prostě k hokeji patří," uvedl hokejista.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články