Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Plekanec dvěma body pomohl Montrealu porazit rozjeté Rangers

Montreal - Hokejisté Montrealu v sobotním utkání NHL přehráli na svém ledě New York Rangers hladce 4:0 a oplatili jim tak nedávnou porážku. Velkou měrou se na vítězství Canadiens podílel i český útočník Tomáš Plekanec, jenž jednu branku vstřelil a na další gól přihrál.

Tomáš Plekanec
zdroj: AP autor: Peter McCabe

"V posledních dnech hrajeme velké množství utkání a je důležité získat co nejvíce bodů, abychom trochu stáhli tu ztrátu, co jsme nabrali na začátku sezony," uvedl Plekanec. Nyní jsou Canadiens ve vyrovnané Severovýchodní divizi předposlední. "Dnes se nám ale podařilo ubránit dobře hrajícího soupeře, který nám v posledním střetnutí ukázal, jak nebezpečné má přesilovky. V tom vidím největší rozdíl oproti předchozímu zápasu," pochvaloval si kladenský odchovanec.

V zápase proti Rangers skóroval český útočník při přesilové hře netradičně z pozice falešného obránce. "Při dlouhodobé absenci Markova, který je naším hlavním dirigentem početních výhod, jsme to takhle začali trénovat. Je to pro mě malinko nezvyk. Přece jen jsem se doposud cítil lépe na svém tradičním místě u pravého mantinelu. Pokud mi to tam ale takhle bude padat častěji, tak si zvyknu rychle," pousmál se patnáctý nejproduktivnější hráč soutěže.

Vítězství nad rozjetými Rangers bylo pro Montreal o to důležitější, že v posledních zápasech trápí Canadiens zdravotní stav jejich nejzkušenějších obránců. V sobotu nemohl trenér Jacques Martin počítat s čtveřicí klíčových zadáků. "Poté, co nám ze sestavy vypadli ještě Gill a Špágr (Jaroslav Špaček), tak máme v obraně velké množství mladých kluků, pro které je každý zápas velká zkušenost. Je teď na nás, abychom jim co nejvíce pomohli. V předcházejícím zápase jsme je tam nechali několikrát na holičkách," uznal Plekanec.

Plekanec od začátku ročníku znovu vládne týmovému bodování, ve 20 zápasech si připsal stejný počet bodů. "Samozřejmě mě těší, že bodově mohu mužstvu pomoci. Přece jen od toho tady jsem. Snažím se hrát celoplošný hokej, být prospěšný týmu při všech herních situacích. Jen doufám, že těch branek časem přijde víc," prohlásil devětadvacetiletý útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články