Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pitule bude za faul na Pulpána Boleslavi chybět ve čtyřech zápasech

Praha - Hokejisté Mladé Boleslavi se budou muset ve čtyřech zápasech extraligové baráže obejít bez útočníka Tomáše Pituleho. Disciplinární komise soutěže jej potrestala zastavením činnosti na tři utkání za faul na obránce Lukáše Pulpána z Chomutova; čtvrtý duel vynechá Pitule automaticky, neboť za svůj zákrok dostal od rozhodčích trest ve hře.

Je nám líto, video expirovalo.
Pituleho faul na Pulpána v zápase Chomutov - Ml. Boleslav

Pitule fauloval Pulpána v 22. minutě nedělního zápasu, když jej postrčil rukama na mantinel a chomutovského beka po následném nárazu odvezli z ledu na nosítkách. "Dopustil se zjevného přistrčení oběma rukama, a to v nebezpečné vzdálenosti od hrazení a zezadu, tedy v situaci, kdy se protihráč nemůže odpovídajícím způsobem chránit," uvedl předseda komise Karel Holý.

Mladoboleslavský útočník mohl za vražení protihráče na hrazení dostat trest na tři až sedm zápasů. Vzhledem k tomu, že v posledních dvou letech nebyl Pitule disciplinárně trestán, sáhla komise k nejnižšímu možnému postihu. "Nastřeloval jsem puk a zezadu přijel Pitlák (Pitule) a strčil do mě. Já jsem to v tu chvíli nečekal, byl jsem blízko mantinelu a narazil jsem do něj hlavou. Nemyslím, že by v tom byl úmysl. Známe se z Plzně, v létě spolu trénujeme," řekl Pulpán.

Žádné vážnější zranění by po střetu mít neměl. "Bolela mě hlava a krk," uvedl obránce Pirátů, jenž dostal na krk fixační límec. Kamarádovo zranění zaskočilo i Pituleho. "Lukáš říkal, že tam špatně došlápl nebo podklouzla mu noha. Mrzí mě to. Doufal jsem, že bude v pohodě. Když jsem ale viděl, že ho dlouho ošetřují, tak jsem z toho byl špatný. Po zápase jsme spolu mluvili a říkal, že je to v pohodě," oddechl si Pitule.

Disciplinární komise potrestala i útočníka Chomutova Davida Hrušku a obránce Mladé Boleslavi Jaroslava Kasíka, kteří dostali shodně pokutu ve výši deseti procent platu za nafilmovaný pád ve stejném utkání. Duel prvního kola baráže vyhrál Chomutov 2:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články