Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pittsburgh znovu rozstřílel Carolinu a je krok od finále

Raleigh (USA) - Hokejisté Pittsburghu zvítězili v třetím semifinále Stanleyova poháru na ledě Caroliny 6:2. V sérii vedou už 3:0 na zápasy a jediný krok jim zbývá k tomu, aby po roce znovu postoupili do finále. Tučňáci vykročili za sobotním triumfem už v první třetině, kterou vyhráli 3:1. V její poslední minutě se v rozmezí 31 sekund trefili tahouni mužstva Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, jenž si v zápase připsal dva góly a jednu asistenci. Další tři branky přidali hosté v třetí části. Nejprve v 52. minutě zvýšil na 4:2 Ruslan Fedotěnko, zbývající dva góly vstřelili v 59. minutě během 40 sekund Craig Adams a Bill Guerin.

Crosby s Malkinem už zařídili čtvrteční druhé vítězství 7:4 a v sobotu skórovali společně v jednom utkání podruhé za sebou. Malkin v posledních devíti zápasech play off zaznamenal 16 bodů a skóroval ve všech třech semifinálových duelech, Crosby si v uplynulých pěti utkáních připsal deset bodů.

Carolina musí otočit sérii, jinak končí

Carolina nyní stojí před nezáviděníhodným úkolem: otočit sérii z 0:3 na 4:3. To se v historii play off NHL podařilo jen dvěma týmům - naposledy v roce 1975 hráčům New Yorku Islanders právě v sérii s Pittsburghem.

První možnost postoupit do finále bude mít Pittsburgh v úterý, kdy je v Carolině na programu čtvrtý zápas. V případě vítězství se budou moci Penguins začít chystat buď na reprízu loňského finále s Detroitem, nebo na bitvu s Chicagem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články