Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pittsburgh vyhrál posedmé za sebou

New York - Ani asistence českého obránce Michala Rozsívala, jenž přihrál na gól slovenskému střelci Mariánu Gáboríkovi, nezabránila v pondělním programu zámořské NHL porážce hokejistů New Yorku Rangers s Pittsburghem 1:3. Penguins si připsali již sedmé vítězství za sebou. Naopak teprve sedmé výhry v sezoně se dočkali hráči Edmontonu, který je druhým nejhorším týmem soutěže. V kanadském derby uspěli Oilers v Ottawě 4:1, přestože od sedmé minuty prohrávali.

Úspěšná česko-slovenská spolupráce Rozsívala s Gáboríkem přišla krátce před koncem druhé třetiny, kdy však již měli hostující Tučňáci tříbrankový náskok. Po Gáboríkově trefě se již do závěrečné sirény skóre 1:3 nezměnilo, přestože domácí hráli ve třetí třetině tři přesilovky. Penguins úspěšnou hrou v početní nevýhodě dokázali prodloužit šňůru na již 32 po sobě jdoucích oslabení bez inkasované branky. Dvaatřicetiletý Rozsíval tak alespoň vylepšil svou bilanci v probíhajícím ročníku na dva góly a sedm asistencí v 17 odehraných zápasech.

Pittsburgh se díky dvoubodovému zisku dotáhl na vedoucí tým Atlantické divize Philadelphii a díky devíti výhrám z posledních deseti utkání ztrácí jen dva body na nejlepší tým dosavadního průběhu základní části Washington.

V sestavě Edmontonu sice opět chyběl kvůli potížím s třísly jeden z hlavních ofenzivních lídrů Aleš Hemský, i bez české hvězdy však dokázali Olejáři zvrátit nepříznivě se vyvíjející duel na ledě jiného kanadského týmu Ottawy. Domácí Senators dlouho vedli 1:0 zásluhou první trefy Nicka Foligna v sezoně, ale 81 vteřin před druhou přestávkou vyrovnal Tom Gilbert a třetí třetina patřila díky třem vstřeleným brankám a spolehlivému výkonu gólmana Martina Gerbera Edmontonu.

Ještě o něco lépe se však v pondělním programu vedlo jeho brankářským kolegům z Calgary a Anaheimu. Fin Miikka Kiprusoff pomohl 32 úspěšnými zákroky Flames k výhře 3:0 nad Minnesotou, pod niž se desátým gólem a desátou asistencí podepsal i kapitán Jarome Iginla. Brankář Anaheimu Jonas Hiller zase za svá záda nepustil ani jeden z 27 vystřelených puků a Ducks tak porazili Los Angeles 2:0. Oba gólmani se díky bezchybným výkonům stali největšími hvězdami duelů.

V dalším utkání se po výhře 4:1 v Carolině radoval Dallas. Hokejisté Stars si připsali čtvrtou výhru za sebou a osamostatnili se v čele Pacifické divize před Phoenixem.

Carolina - Dallas
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články