Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Pittsburgh v NHL uspěl díky Simonově klíčové asistenci

Dominik Simon přispěl asistencí na rozhodující branku k výhře hokejistů Pittsburghu 4:2 nad Tampou Bay. Penguins udeřili třikrát během úvodních devíti minut a před polovinou zápasu vedli 4:0. Lightning zkorigovali stav až v závěrečné pětiminutovce.

Dominik Simon (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Pittsburghu
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

Za Pittsburgh se postupně mezi střelce zapsali Riley Sheahan, Phil Kessel a Sidney Crosby, jemuž přihrál Simon.

Hostující útočník Brayden Point i kvůli tlaku ze strany napadajícího Jakea Guentzela nahrál přímo na Simonovu hůl a pražský rodák, těsně bráněný Erikem Černákem, vybídl kapitána Penguins ke skórování. Kesselův a Crosbyho gól dělilo jen 16 vteřin.

Čtvrtý zásah přidal obránce Kris Letang, jenž 108. trefou v NHL vyrovnal klubový rekord Paula Coffeyho v počtu branek dosažených bekem. Ovšem zatímco Letang na tuto metu potřeboval 730 utkání, Coffey jen 331.

Čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu a po Rayi Bourqueovi druhý nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč mezi zadáky nastupoval za Penguins na přelomu 80. a 90. let, v éře proslulé divokou ofenzivou.

"Sledoval jsem ho, když jsem vyrůstal, a nikdy by mě nenapadlo, že mé jméno bude vedle jeho," prohlásil Letang. O branky floridského celku se postarali J.T. Miller a Steven Stamkos.

Pittsburgh dal zapomenout na nepovedený pondělní duel proti New Jersey. Jedno z nejslabších mužstev v soutěži si vyšláplo na Penguins 6:3. Následující den se proto hráči sešli bez trenérů, aby si vše mohli vyříkat.

"Tampa Bay je nejlepší v lize. Je měřítkem pro všechny týmy. Dnešní večer byl důležitý, zejména poté, co nám předtím utekly dva body. Snažili jsme se a vydali ze sebe to nejlepší," těšilo Letanga.

Kouč Pittsburghu Mike Sullivan chválil Jevgenije Malkina. "Byl to jeho nejlepší výkon za poslední dobu. Při každém střídání jste o něm věděli," řekl americký trenér.

Dvaatřicetiletý Malkin jako čtvrtý hráč v dějinách Penguins po Mariu Lemieuxovi, Jaromíru Jágrovi a Crosbym překonal hranici 600 přihrávek.

Dallas porazil Buffalo 1:0. O jediný gól večera se postaral v deváté minutě kapitán Stars Jamie Benn.

Domácí obránce Taylor Fedun zachytil na útočné modré špatné vyhození beka Zacha Bogosiana přes střed hřiště a posunul puk na Benna, jenž prostřelil gólmana Linuse Ullmarka mezi betony. Brankář Ben Bishop se na vítězství Dallasu podílel 30 zákroky.

Dallas - Buffalo 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)Branka: 9. Jamie Benn. Střely na branku: 27:30. Diváci: 17 986. Hvězdy zápasu: 1. B. Bishop, 2. Jamie Benn (oba Dallas), 3. Ullmark (Buffalo).

Pittsburgh - Tampa Bay 4:2 (3:0, 1:0, 0:2)
Branky: 4. Sheahan, 9. Kessel, 9. Crosby (Simon), 27. Letang - 56. J.T. Miller, 58. Stamkos. Střely na branku: 22:35. Diváci: 18 514. Hvězdy zápasu: 1. Letang, 2. Kessel, 3. Malkin (všichni Pittsburgh).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články