Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pittsburgh v nejistotě – Crosby možná nestihne start nové sezony

Pittsburgh (USA) - Kanadskou hokejovou hvězdu Sidneyho Crosbyho stále trápí následky otřesu mozku. Čtyřiadvacetiletému útočníkovi, který kvůli zranění od ledna nehrál, podle zámořských médií dokonce hrozí, že nestihne nejen zářijový tréninkový kemp Pittsburghu, ale i začátek nové sezony NHL. "Nebudeme ho nikam tlačit. Důležité je, aby se cítil dobře. Neřeším, jestli bude, nebo nebude připraven," uvedl Penguins Dan Bylsma.

Sidney Crosby
zdroj: Getty Images Sport autor: Jeff Gross

Podle kouče Crosby i nyní často pociťuje následky zranění, ale na spekulace, jestli stihne začátek sezony, je prý příliš brzy. "Dobrá zpráva je, že mu to nezkazilo individuální přípravu. A pracuje opravdu tvrdě," prohlásil Bylsma, podle něhož kapitán Penguins zatím nedostal od lékařů svolení k plnému tréninku s týmem.

Přípravný kemp Pittsburghu začíná v polovině září. "Uvidíme, jak na tom bude za měsíc," uvedl generální manažer Ray Shero, který nechtěl spekulovat, zda Prosby stihne start ligy 6. října.

Crosby se zranil 5. ledna a od té doby nehrál. V NHL měl přitom našlápnuto k nejlepšímu ročníku v kariéře - po 41 zápasech měl na kontě 66 bodů (32+34) a vévodil jak kanadskému bodování, tak i kanonýrům NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články