Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pittsburgh se po roce dostal do finále Stanleyova poháru

Carolina - Hokejisté Pittsburghu proměnili v NHL finále Východní konference v jednoznačnou záležitost a po roce si opět zahrají o Stanleyův pohár. Postupový krok udělali Penguins v úterý na ledě Caroliny, kde zvítězili 4:1, a sérii ovládli bez jediné porážky. "Abych byl upřímný, výsledek neodpovídá náročnosti série. Rozhodně to nebyla jednoduchá utkání," konstatoval trenér Pittsburghu Dan Bylsma.

Jeho svěřenci se podruhé za sebou mohou těšit na finále ligy. Loni Pittsburgh prohrál s Detroitem v šesti zápasech a je pravděpodobné, že dojde na odvetu. V boji o titul v Západní konferenci vedou Red Wings nad Chicagem 3:1 na zápasy. "Loni jsme na trofej nedosáhli, ale myslím si, že bychom to mohli letos změnit," uvedl kapitán Penguins Crosby.

Detroit může sérii s Chicagem ukončit už v noci na čtvrtek. Reprízy finále NHL by se soutěž dočkala poprvé od roků 1983 a 1984, kdy se vždy rozhodovalo mezi Edmontonem a New Yorkem Islanders. Carolina prohrála sérii v play off poprvé od roku 2002. Od té doby totiž Hurricanes byli ve vyřazovací části jen jednou a v roce 2006 vyhráli Stanleyův pohár.

Také čtvrtý zápas série byl jednoznačný

V Raleighu se v úterním čtvrtém utkání série postaral o první změnu skóre už ve druhé minutě útočník Caroliny Eric Staal, který rychlou otočkou zpoza branky našel skulinu u levé tyčky brankáře Marka-Andréa Fleuryho. To byl však také poslední moment, kdy měl domácí tým v této sezoně důvod k radosti.


Pittsburgh na jeho trefu odpověděl ještě do první přestávky dvěma zásahy. Nejdříve se prosadil Ruslan Fedotěnko a po něm dal kuriózní gól Maxime Talbot. Jeho střelu zblokoval obránce Hurricanes Anton Babčuk, ale odražený puk vysokým obloučkem přepadl přes lapačku brankáře Cama Warda. "Ztratil jsem puk na chvíli z dohledu. Špatný moment, hrozný gól," komentoval situaci Ward.

Obránce Babčuk byl smutným mužem i ve druhé třetině. Po jeho chybě na útočné modré čáře sehráli gólové přečíslení dva na jednoho Sidney Crosby se zakončujícím Billem Guerinem. V poslední třetině pak zpečetil výhru a postup střelou do prázdné branky Craig Adams. Carolina ale už zápas nezdramatizovala, v sérii ji Pittsburgh přehrál s celkovým skóre 20:9. Hlavní podíl na tom měli útočníci Jevgenij Malkin a Sidney Crosby. Rus zaznamenal v sérii devět bodů, Kanaďan o dva méně.

Utkání Carolina - Pittsburgh
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články