Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Pittsburgh má na dosah semifinále Stanley Cupu

New York - Hokejisté Pittsburghu zvítězili ve druhém kole play-off NHL na ledě New Yorku Rangers 4:2, v sérii vedou 3:1 a od postupu do finále Východní konference je dělí jediná výhra. Penguins mohou sérii, v níž po úvodní prohře následně třikrát uspěli, uzavřít v pátek ve svém domácím prostředí.

Ilustrační foto

Newyorskému týmu se v play-off proti Pittsburghu tradičně nedaří, Rangers přes něj ještě nikdy v historii nepřešli. "Nejsme v ideální situaci. Ale dobrá věc je, že jsme stále ve hře. Pokusíme se ještě sérii vrátit zpátky k nám. To je náš cíl. Nikdy nevíte, co se stane. Když jsme vyhráli první zápas, byli jsme nahoře. A pak nás srazily zpátky na zem tři porážky v řadě. Seběhlo se to rychle a stejnou věc můžeme dokázat taky," uvedl útočník Rangers Brad Richard.

Zlomovým okamžikem čtvrtého duelu byl za stavu 1:1 gól v oslabení, který vstřelil po chybné rozehrávce Ricka Nashe v závěru prostřední části z protiútoku Brandon Sutter. "Nakoplo nás to. Byl to pro tým obrovský impulz pro třetí třetinu a v ní bylo vidět, že jsme z toho těžili," řekl kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Brzy se to projevilo i na výsledku, když vedení týmu pojistil Jussi Jokinen, který je se šesti góly společně s Mariánem Gáboríkem nejlepším střelcem play-off. Na snížení Matse Zuccarella poté během necelé minuty odpověděl Chris Kunitz.

Pro autora vítězné branky Jokinena je letošní vyřazovací část satisfakcí za tu loňskou, kdy se v sedmi z 15 utkání nevešel do základní sestavy. Podle svých slov se tím nechtěl nechat rozhodit, v létě tvrdě dřel a vrátil se pozitivně naladěný. "Loni měl smůlu, že jsme sezonu končili s 29 hráči na soupisce. Měli jsme totiž v průběhu ročníku hodně zraněných, proto jsme ho k nám před uzávěrkou přestupů přivedli. Teď dokazuje, že to byla správná volba," vysvětloval kouč Pittsburghu Dan Bylsma.

Pro Rangers, kteří odehráli šestý zápas v devátém dni, bylo slabou útěchou, že na rozdíl od předchozích dvou porážek konečně skórovali. Jejich 145 minut dlouhý gólový půst ukončil Carl Hagelin, který po trefě hostujícího Jevgenije Malkina srovnal na 1:1. V zápase ale tahali Rangers za kratší konec a na branku vyslali jen 15 střel.

"Nehráli jsme dostatečně agresivně," připustil Richards. "Proto ani nedokážu říct, jak dobří jsou, jelikož my jsme je zatím moc neprověřili. Ještě se nám nepovedlo v sérii odehrát celý zápas naplno. Víme, že můžeme být mnohem lepší, to je dobrá zpráva. Tak proč bychom to nemohli v příštím utkání dokázat?" dodal útočník Rangers.

NY Rangers - Pittsburgh 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky: 26. Hagelin, 54. Zuccarello - 3. Malkin, 39. Sutter, 48. J. Jokinen, 55. Kunitz. Střely na branku: 15:27. Diváci: 18 006. Stav série: 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články