Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Piráti s obměněným kádrem pokračují v přípravě, testují Havla a Kadeřávka

Chomutov – Už v kompletním složení zahájili hokejisté Chomutova druhý týden přípravy na ledě. Čtvrtý tým uplynulého ročníku extraligy se musí vyrovnat s odchodem několika opor včetně reprezentačního obránce Jana Rutty, který podepsal smlouvu s Chicagem. Na zkoušce se naopak uchází o místo v týmu Pirátů útočník Jan Havel a obránce Patrik Kadeřávek.

Slavící Michal Vondrka se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Severočeši na jaře došli z předkola až do semifinále play-off, zůstávají však nohama na zemi. Hlavním cílem zůstává umístění v desítce. "Extraliga je hrozně vyrovnaná. Vycházíme z toho, že chceme dostat čtyři týmy pod sebe, a pak se uvidí," řekl trenér Vladimír Růžička starší.

Posilami Pirátů jsou obránce Tomáš Slovák z Plzně a útočníci Luboš Rob z Českých Budějovic s Vojtěchem Tomečkem z Karlových Varů. Na zkoušce se budou ucházet o smlouvu beci Mário Grman ze Žiliny, Alex Rašner z Olomouce a také Kadeřávek s Havlem.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička: Cílem je dostat čtyři týmy pod sebe, pak se uvidí

Dvacetiletý Kadeřávek strávil uplynulou sezonu ve Znojmě v EBEL, o rok starší Havel v prvoligových Benátkách nad Jizerou a sehrál i tři zápasy v extralize za Spartu.

Naopak odešli gólman Jan Strmeň (hostování v Třinci), obránci Tomáš Kudělka (Záhřeb), Brett Skinner (zatím bez angažmá), Jan Rutta a útočníci David Kämpf (oba Chicago), Marek Račuk a Adam Raška (oba Znojmo).

Největší osobností v týmu Pirátů zůstává pětatřicetiletý Michal Vondrka, který v minulé sezoně získal cenu Hokejisty sezony. "Věřím, že nám to půjde hlavně týmově a pak třeba i moje statistiky budou takové jako minulý rok," uvedl Vondrka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články