Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pilař je na zkoušku v týmu KHL Lev Poprad

Poprad – Český obránce Karel Pilař uzavřel zkušební smlouvu s nováčkem Kontinentální ligy HC Lev Poprad. Třiatřicetiletý mistr světa z Hannoveru z roku 2001 v uplynulé sezoně působil v KHL v dresu CSKA Moskva. Jako novou posilu klub získal také slovenského reprezentanta Luboše Bartečka, který naposledy hrál ve švédském MODO Hockey. Vytvořený kádr nově vzniklého klubu se poprvé sešel v neděli a v tomto týdnu začne přípravu na vstup do soutěže.

Pod smlouvou už má Lev z českých hráčů brankáře Tomáše Dubu, obránce Jiřího Hunkese, Tomáše Kloučka, Bohumila Janka a útočníky Stanislava Balána, Martina Chabadu, Jaroslava Kristka, Václava Nedorosta a Tomáše Netíka. Podobně jako Pilař se budou ucházet o kontrakt také útočníci Štěpán Novotný a Jiří Sekáč.

V kádru už je také osm Slováků – vedle Bartečka další útočníci Rudolf Huna, Peter Ölvecký, Rastislav Špirko, obránci Branislav Mezei, Vladimír Mihálik, Martin Štrbák a brankář Ján Laco. Smlouvu mají i dva Švédové, obránce Alexander Hellström a útočník Emil Lundberg.

Radim Rulík:

"V pondělí a v úterý budou hráči absolvovat zdravotní testy a další prohlídky. Potom dostanou výstroj, ve středu dopoledne se jde na led a potom chystáme suchou přípravu."

O smlouvu se budou ucházet nově i Rusové Jevgenij Korotkov, Georgij Gurjanov, Arťom Garifulin, Pavel Plotnikov, Rafael Achmetov, Michail Rybalko a Maxim Rybalko. "Jsou to ohromní chlapi, ve výtahu jsme museli jet natřikrát," vtipkoval český kustod týmu Libor Kuchyňa, který se o zázemí hráčů v kabině stará s krajanem Tomášem Bartoněm. Na testech navíc bude i švédský útočník Karl Fabricius.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články