Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Philadephie prohrála pod širým nebem s Rangers, Jágr zápas nedohrál

Filadelfie - Hokejisté Philadelphie prohráli v domácím utkání NHL Winter Classic pod širým nebem s New Yorkem Rangers 2:3. Zápas, který na stadionu baseballistů Phillies v Citizens Bank Parku sledovalo 46.967 diváků, navíc v dresu Flyers nedohrál kvůli nespecifikovaným potížím Jaromír Jágr. Česká hvězda odešla na konci úvodní části do kabiny a naskočila už jen na dvě střídání ve druhém dějství.

Philadelphia Flyers - New York Rangers
zdroj: AP/ČTK autor: Matt Slocum

Start zapasu byl už v neděli raději kvůli předpokládanému slunečnému počasí přeložen z jedné hodiny odpolední (19:00 SEČ) východoamerického času o dvě hodiny později. Do branky Flyers se místo trápícího se Ilji Bryzgalova postavil Sergej Bobrovskij. Rangers nasadili do hry poprvé v sezoně beka Marka Staala, jenž byl téměř rok mimo hru s otřesem mozku.   

Po velkolepé show předcházející zápasu nenabídla úvodní třetina divákům moc vzruchu. V páté minutě ujel hostům Claude Giroux, ale Henrik Lundqvist zasáhl betonem, na druhé straně se vytáhl Bobrovskij při šanci Mariána Gáboríka. Pak se v dobré pozici nepovedla střela Jakubu Voráčkovi, dalšímu českému zástupci v týmu domácích.

Nejhezčí akci první dvacetiminutovky předvedl Jágr, který se na útočné modré čáře prosmýkl mezi beky Danem Girardim a Ryanem McDonaghem, ale v úniku Lundqvista bekhendem nepřekonal. Jenže pak odešla česká hvězda do kabiny a v dalším průběhu po nespecifikovaných potížích nastoupil Jágr už jen na dvě střídání v úvodu druhé části a zbytek proseděl na střídačce.

Philadelphia Flyers - New York Rangers
zdroj: AP/ČTK autor: Mel Evans

Nejdelší čekání na branku v historii Winter Classic ukončil až v 33. minutě Brayden Schenn, který snadnou dorážkou zaznamenal svou premiérovou trefu v NHL. Flyers pokračovali v aktivitě a za dvě minuty po kombinaci s Maximem Talbotem zvýšil bekhendovou střelou Giroux. Už o 30 vteřin později však korigoval střelou přes slovenského obránce Andreje Meszároše Mike Rupp. Nevoli fanoušků i hráčů Flyers vyvolala jeho oslava gólu, při níž salutoval po vzoru Jágra.

   

Rupp, který byl jediným hráčem v sestavě Rangers se zkušeností s venkovním zápase NHL, ve 43. minutě vyrovnal, když z levé strany z úhlu překvapil Bobrovského. A obrat dovršil za 160 vteřin Brad Richards. Snaha Philadelphie o vyrovnání končila u Lundqvista, který 19 vteřin před koncem chytil i trestné střílení Daniela Briera nařízené za zalehnutí puku bránícím hráčem v brankovišti. Rangers si upevnili vedení ve Východní konferenci a Philadelphii unikli v čele Atlantické divize na rozdíl čtyř bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články