Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Philadelphia v prodloužení oddálila konec sezony, Voráček proti Islanders znovu nebodoval

Philadelphie s Jakubem Voráčkem v sestavě porazila ve 2. kole play-off NHL New York Islanders 4:3 v prodloužení a snížila stav série na 2:3. Jakub Voráček, který byl v 1. kole proti Montrealu nejproduktivnějším hráčem týmu, ještě v sérii nebodoval. První hrozbu vyřazení odvrátil i Vancouver, který zdolal Vegas 2:1 a prohrává už také jen 2:3 na zápasy.

Utkání Philadelphia - NY Islanders
zdroj: AP autor: Frank Gunn

Philadelphia inkasovala v úvodu prostřední třetiny v oslabení první gól, ale v rozmezí 36. až 45. minuty otočila na 3:1. K obratu přispěli Claude Giroux a James van Riemsdyk svými prvními trefami od restartu NHL.

Oba tak vyslyšeli slova trenéra Alaina Vigneaulta, že tým potřebuje, aby zabrali lídři. Islanders si brankami v 56. a 58. minutě vynutili prodloužení, které v čase 72:20 ukončil tečí Scott Laughton.

"Je to jeden z nejdůležitějších gólů v mé kariéře, jsem nadšený. Zároveň si ale uvědomuju, že pořád prohráváme a že ještě musíme odvést hodně práce," řekl Laughton, který nastupoval od třetí třetiny v elitní lajně po boku Voráčka a Girouxe.

V prvním útoku nahradil Seana Couturiera, který po kolizi s Matthewem Barzalem odstoupil. Nedohrál ani Barzal, když ho v závěru základní hrací doby zasáhla do tváře Girouxova hokejka.

V prodloužení měly oba týmy velké šance, aby zápas rozhodly. "Líbilo by se nám, kdybychom sérii ukončili. Ale nestalo se. Play-off je dlouhá cesta, musíte se během ní vypořádat s nejrůznějšími překážkami a musíte najít způsob, jak je překonat. Teď se nachystáme na další duel," uvedl útočník Islanders Josh Bailey, který v úterý otevřel skóre a přihrál Brocku Nelsonovi na kontaktní gól.

Voráček si v posledních dvou zápasech připsal do statistiky čtyři kladné body a na ledě byl také u Laughtonovy trefy v prodloužení. Voráček a Laughton jsou se čtyřmi góly nejlepšími střelci Flyers od restartu NHL.

Hokejisté Vegas otevřeli skóre ve 36. minutě po nádherné individuální akci. Shea Weber se na cestě od modré čáry zbavil tří protihráčů a střelou pod břevno překonal gólmana Thatchera Demka. Už za 24 sekund ale vyrovnal Brock Boeser a zápas rozhodl v čase 43:19 tečí Elias Pettersson.

Hrdinou utkání se stal Demko, jenž startoval v play-off NHL poprvé v kariéře od začátku zápasu a zlikvidoval 42 střel.

"Zápas je něco jiného, ale věnujeme se na trénincích všem věcem, které vidíte v utkáních. Musíte spoléhat na to, že jste připraveni dobře," uvedl Demko.

Čtyřiadvacetiletý gólman měl s play-off jedinou zkušenost, když ve třetím utkání série s Vegas nahradil v závěrečných osmi minutách Jacoba Markströma.

Vegas, kterému poosmé za sebou scházel v sestavě Tomáš Nosek, diktoval tempo, ale nezúročil střeleckou převahu 43:17.

"Vyhráli díky dobrému výkonu gólmana a proměňování šancí. Nám to nepadalo," konstatoval trenér Vegas Peter DeBoer.

Výsledky 2. kola play-off NHL:

Východní konference (Toronto) - 5. zápas:

Philadelphia - NY Islanders 4:3 v prodloužení (0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)
Branky: 36. Giroux, 39. J. van Riemsdyk, 45. Niskanen, 73. Laughton - 22. Josh Bailey, 56. B. Nelson, 58. Brassard. Střely na branku: 32:32. Hvězdy zápasu: 1. Konecny, 2. Giroux (oba Philadelphia), 3. Josh Bailey (NY Islanders). Stav série: 2:3.

Západní konference (Edmonton) - 5. zápas:

Vegas - Vancouver 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 36. Theodore - 36. Boeser, 44. E. Pettersson. Střely na branku: 43:17. Hvězdy zápasu: 1. Demko, 2. Boeser (oba Vancouver), 3. Theodore (Vegas). Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články