Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Petružálek se vrací do Ruska - hrát bude za Dynamo

Praha - Jakub Petružálek se vrací do Kontinentální ligy a bude hrát za Dynamo Moskva, se kterým před dvěma lety získal Gagarinův pohár. Třicetiletý český reprezentant v úterý předčasně ukončil angažmá ve švédském Örebru. S Dynamem se domluvil na smlouvě do konce sezony.

Jakub Petružálek
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Zájem byl z pěti klubů, tři předložily konkrétní nabídky. Kuba se rozhodl vrátit do Dynama, kde zná prostředí a má na předešlé angažmá dobré vzpomínky," řekl hráčův zástupce Michal Leimberger ze společnosti Global Management Group. K moskevskému klubu se Petružálek připojí v průběhu nadcházející reprezentační přestávky, po jejím skončení dres Dynama opět oblékne. "Nejprve musíme vyřešit technické záležitosti, hlavně víza," uvedl Leimberger. Rodák z Mostu se navíc musí ještě přestěhovat ze Švédska zpět domů.

O účastníka dvou světových šampionátů, který má ve sbírce bronz z roku 2012, měl zájem i extraligový Litvínov, jemuž Petružálek v předešlé sezoně výrazně pomohl k zisku premiérového mistrovského titulu. Hráčovou jednoznačnou prioritou však bylo pokračovat v kariéře v zahraničí a v KHL. Kdyby o jeho služby nebyl zájem v KHL, smlouvu v Örebru by ani předčasně nezrušil.

"Je pravda, že zájem z Litvínova byl. Mluvil jsem s Robertem Kyselou (generálním manažerem) a i Kuba s Jirkou Šlégrem (předsedou představenstva a asistentem trenéra). Kuba ale už v létě, když odcházel, říkal, že chce nyní hrát ještě v zahraničí," uvedl Leimberger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články