Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Petružálek k nezastavení, Chabarovsku znovu pomohl gólem

Moskva - Český útočník Jakub Petružálek znovu zvýraznil svůj náskok v čele kanadského bodování Kontinentální hokejové ligy. K vysokému vítězství Chabarovsku nad Spartakem Moskva dnes šestadvacetiletý litvínovský odchovanec přispěl brankou na konečných 6:1. Po dvanácti zápasech tak má na kontě pět gólů a jedenáct asistencí.

Hokejový puk
zdroj: ČTK

Spartak přitom v Chabarovsku vyhrál první třetinu, pak už ale na ledě vládl domácí Amur. V obou dalších dvacetiminutovkách nastřílel po třech brankách, Petružálek uzavřel skóre v 50. minutě v oslabení. Na gól mu přihrál krajan Petr Vrána, který se s 11 body rovněž posunul do desítky nejproduktivnějších ligových hráčů. Tříbodový zisk vynesl Chabarovsk do čela soutěže.

Na Amur se bodově dotáhl Omsk díky vítězství 3:2 po nájezdech nad Nižným Novgorodem. Hrdinou zápasu byl český útočník Roman Červenka. Nejlepší střelec minulé sezony KHL nejprve v čase 59:55 vyrovnal střelou pod horní tyč, jejíž platnost musel potvrdit videorozhodčí, a poté proměnil rozhodující nájezd. Dokonal tak obrat svěřenců trenéra Rostislava Čady, kteří po první třetině prohrávali 0:2.

Další mistr světa z loňského šampionátu Marek Kvapil byl posledním střelcem Dynama Moskva na ledě Magnitogorsku. Český nováček v KHL stanovil konečné skóre 6:5 čtyři a půl minuty před koncem, navíc si připsal asistenci. Jeden gól Metallurgu zaznamenal reprezentační kapitán Tomáš Rolinek, k ukončení černé série Magnitogorsku to však nepomohlo. Tým, který místo odvolaného trenéra Alexandra Barkova vedl poprvé Fjodor Kanarejkin, prohrál popáté za sebou a v tabulce Východní konference je třetí od konce.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články