Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Petrohrad prohrál v prodloužení, naštvaný Štěpánek dostal trest

Moskva - Hokejisté Petrohradu utrpěli ve čtvrtfinále play-off Kontinentální ligy po přesunu na led Atlantu Mytišči první porážku. Domácí tým vyhrál 2:1 v prodloužení gólem Janneho Niskaly z 66. minuty, proti kterému protestoval brankář Jakub Štěpánek tak usilovně, až dostal desetiminutový trest. Český reprezentant si u rozhodčího stěžoval, že byl při střele finského obránce nedovoleně v brankovišti atakován, ale marně.

Jakub Štěpánek
zdroj: ČT24

Ještě při odchodu do šaten Štěpánek vztekle máchal hokejkou. Nepomohly ani protesty kouče Miloše Říhy, který na sudího gestikuloval, aby situaci konzultoval s videorozhodčím. Atlant, který v předchozích dvou zápasech podlehl Petrohradu jednoznačně 0:4 a 1:7, snížil stav série na 1:2. Říhovi tak zhořkl návrat do haly klubu, který v minulé sezoně dovedl až do finále KHL.

Petrohrad i tentokrát vedl, když v 11. minutě otevřel skóre Fjodor Fjodorov. Vzápětí mohli domácí vyrovnat z trestného střílení, ale Eduard Lewandowski s kličkou do bekhendu proti Štěpánkovi neuspěl. Českého gólmana překonal až v 46. minutě Patrik Zackrisson. Hostům nebylo nic platné, že soupeře přestříleli 44:30. Štěpánek byl nejlepším hráčem zápasu, na druhé straně byl stejně oceněn gólman Konstantin Barulin.

I ve druhém dnešním utkání rozhodlo prodloužení. Dynamo Moskva podlehlo Torpedu Nižnij Novgorod, které vede v sérii 2:1. První gól zápasu dal v druhé minutě při svém prvním startu v play-off Jakub Klepiš po asistenci Marka Kvapila, porážku jejich týmu zařídil v 78. minutě Martin Thörnberg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články