Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Pětibodový Benák skolil Německo, Češi jsou na Hlinka Gretzky Cupu v semifinále

Čeští hokejisté do osmnácti let porazili na Hlinka Gretzky Cupu v kanadském Edmontonu Německo 7:3. Svěřenci Davida Čermáka po úvodní výhře nad USA 2:1 přehráli i dalšího soupeře a s předstihem si zajistili postup do semifinále. Hattrickem a dvěma asistencemi přispěl k vysokému vítězství Adam Benák. Přímý přenos závěrečného duelu základní skupiny s Finskem sledujte ve středu od 19:55 na ČT sport Plus.

Radost českých hokejistů do 18 let
zdroj: x.com/czehockey

Sedmnáctiletý talent je nově historicky nejproduktivnějším hráčem turnaje, v součtu s loňským ročníkem nasbíral již 17 bodů.

Němci, kteří na úvod prestižního turnaje porazili v prodloužení Finsko, se sice ve 4. minutě dostali zásluhou Gustavse Griva do vedení, český výběr však bleskově odpověděl.

O 22 sekund později Benák vyrovnal a plzeňský rodák byl i poté klíčovou postavou duelu. V 11. minutě posunul svůj tým do vedení a ještě v první třetině připravil v přesilovce gól pro Záhejského.

Ve druhé třetině měli Češi výraznou střeleckou převahu, stejně jako v první části vyslali na brankáře Kaisera 17 střel a opět se i třikrát gólově prosadili.

Ve 39. minutě Benák zkompletoval hattrick. Ještě před odchodem do kabin si navíc připsal pátý kanadský bod v utkání, když asistoval na branku Poletína.

Hlinka Gretzky Cup hokejistů do 18 let v Edmontonu:

Česko – Německo 7:3 (3:1, 3:1, 1:1)
Branky: 4., 11. a 39. Benák, 19. Záhejský, 22. Čihař, 40. Poletín, 47. Pavlík – 4. G. Griva, 36. Willhöft, 58. Lewandowski.

Zdroj
ČTK, Český hokej

Hlavní zprávy

Nejčtenější články