Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pět Čechů přispělo asistencí k výhrám svých týmů

New York - Český hokejový útočník Patrik Eliáš přihrál v úterním utkání NHL na vítězný gól New Jersey, které porazilo Ottawu 2:1. Devils si tak připsali čtvrté vítězství v řadě na domácím ledě a sedmé z posledních devíti utkání, přesto však zůstávají nejhorším týmem ligy. Rozhodující okamžik zápasu se odehrál v 55. minutě. Eliáš v útočném pásmu přiťukl puk Dainiusi Zubrusovi, který se mu jej pokusil přihrávkou přes celé brankoviště vrátit, kotouč však škrtl o hůl obránce Ottawy Chrise Phillipse a skončil za zády bezmocného brankáře Robina Lehnera.

"Hledal jsem Patrika. Chtěl jsem mu přihrát, protože jsem viděl, že se dokázal dostat před jejich obránce," přiznal Zubrus. Devils přestříleli Ottawu v poměru 33:16, velkou překážkou však pro ně byl brankář Robin Lehner, který nastoupil teprve k druhému zápasu v NHL v kariéře. Zatímco Ďáblové prožívají nejpovedenější období od začátku sezony, Senátoři jsou na tom přesně naopak. V New Jersey si totiž připsali už třináctou prohru z posledních čtrnácti zápasů a v tabulce Východní konference jim patří třetí příčka od konce.

Tomáš Plekanec pomohl hokejistům Montrealu jednou asistencí obrátit zápas ve Washingtonu. Canadiens prohrávali na ledě Capitals po osmi minutách 0:2, v druhé třetině však dokázali manko smazat a nakonec zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Hvězdou večera se stal Brian Gionta, který byl autorem obou gólů Montrealu a rozhodl i penaltový rozstřel, v němž byl jediným úspěšným střelcem. Washington tak prohrál poosmé v řadě zápas, v němž byl po šedesáti minutách nerozhodný stav. Čtyřikrát ztratil utkání v prodloužení, čtyřikrát v nájezdech, včetně posledních dvou.

Vedle Eliáše a Plekance přispěli jednou asistenci k výhře svých týmů ještě další tři čeští hokejisté: Tomáš Kaberle, jehož Toronto porazilo Floridu 4:3 po nájezdech, další obránce Zbyněk Michálek, jehož Pittsburgh i bez Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina zvítězil rovněž 4:3 po nájezdech na ledě New Yorku Rangers, a David Krejčí, jenž s Bostonem oslavil vítězství 3:2 v Carolině.

Nepovedený večer má za sebou naopak brankář Ondřej Pavelec, jehož Atlanta prohrála 1:4 s New Yorkem Islanders. Český gólman si připsal 29 zákroků a až do 26. minuty držel svůj tým ve vedení 1:0. Pak však vyrovnal svým premiérovým gólem v NHL Travis Hamonic a na konci druhé třetiny zajistili hostům rozhodující náskok dvěma góly v rozmezí 60 sekund Kyle Okposo a P. A. Parenteau. V polovině třetí třetiny uzavřel skóre znovu Okposo.

Skvělý zápas naopak odchytal brankář Niklas Bäckström, jehož Minnesota udolala Los Angeles 1:0 po samostatných nájezdech. Bäckström zlikvidoval 27 střel i všechny tři penalty, jediným úspěšným střelcem v penaltovém rozstřelu byl v třetí sérii jeho spoluhráč Pierre-Marc Bouchard. Kings ztratili zápas v samostatných nájezdech poprvé v sezoně, když předchozích pět vyhráli. Tentokrát však narazili na fantastického Bäckströma, který předvedl i jeden zázračný zákrok. V druhé sérii nájezdů si ho Jack Johnson položil na led a vystřelil do odkryté branky, když Bäckström v poslední chvíli vykopl svou pravou nohu a ostřím brusle střelu vyrazil.

Čisté konto vychytal také Dwayne Roloson a přispěl tak k výhře Tampy 4:0 nad Philadelphií. Jednou se trefil i Steven Stamkos, který 39. gólem potvrdil pozici nejlepšího střelce i nejproduktivnějšího hráče NHL.

Velkolepý obrat předvedli v úterý hokejisté San Jose. S Phoenixem prohrávali ještě ve 39. minutě 0:3, když skóre zápasu načal v 17. minutě svým jedenáctým gólem v sezoně český útočník Radim Vrbata. Osm sekund před koncem druhé třetiny však v přesilové hře snížil Joe Pavelski a v třetím dějství Žraloci čtyřmi trefami otočili zápas na konečných 5:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články