Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pešánovy nejisté dny. Řeší se stav Jaškina, naopak Tomáš Zohorna českou soupisku posílí

Připojí se k hokejové reprezentaci nejlepší střelec KHL Dmitrij Jaškin? Kvůli zdravotním problémům to není vůbec jisté a reprezentační trenér Filip Pešán musí složitou situaci řešit. K mužstvu se naopak připojí Tomáš Zohorna, nominace nečeká Andreje Nestrašila a Milana Gulaše.

Filip Pešán s reprezentačním týmem
zdroj: ČTK/PR/Beneš Jan/Český hokej

"S hráči komunikujeme a jsme domluvení, že si ještě tento týden zavoláme, abychom si některá jména potvrdili. Teď ještě nemohu stoprocentně říct, kdo se příští týden připojí, ale minimálně Tomáš Zohorna se v pondělí k týmu stoprocentně připojí," řekl Pešán.

Zatímco třiatřicetiletý Zohorna bude bojovat o start na čtvrtém šampionátu, například s Nestrašilem Pešán počítat nemůže. Útočník Magnitogorsku má totiž na květen naplánovanou svatbu v USA. A po posunutí termínu se obě akce dostaly do kolize. "Kdyby mu nepovolili vstup do Států, který si nyní vyjednává, tak by se případně (k reprezentaci) připojil. Samozřejmě že mu ale fandíme, aby mu to dopadlo," uvedl kouč národního týmu.

Nejisté je zapojení Jaškina, který by přitom měl patřit mezi klíčové hráče. Autor 38 gólů v základní části Kontinentální ligy není stoprocentně fit. "Komunikujeme spolu. Je v současnosti ještě připojený k týmu, nemohl odcestovat a řeší zdravotní problém," řekl Pešán. S ohledem na únavu po klubové sezoně se mu omluvil plzeňský útočník Gulaš. "Nemá šťávu na to, aby se připravoval na mistrovství světa. Chce se připravit na další sezonu," vysvětlil kouč.

V kádru je nyní 28 hokejistů, tři brankáři a 25 hráčů do pole. Jejich počet by se již neměl zvyšovat. "Nechtěl bych už přes tento počet jít. Už takhle je to číslo vysoké a tréninky jsou náročné na organizaci. A samozřejmě i kvalita ledu při tomto počtu jde rychle dolů," řekl Pešán s tím, že podle počtu nově nominovaných hráčů bude z kádru i hráče vyřazovat.

Národní tým se bude v tomto týdnu v Tipsport areně připravovat do čtvrtka a program bude podobný jako v minulých dnech. "Musíme zohlednit nové kluky, kteří přijeli. Nemůžeme úplně navázat na minulý týden a musíme mít trošku ohled na kluky, kteří nebyli několik týdnů na ledě. Vracíme se tedy ke stejnému modelu," uvedl Pešán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články