Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Pešán končí v Liberci, nahradí ho Hynek

Liberec - Vedení extraligového Liberce se podruhé v sezoně rozhodlo změnit hlavního trenéra. Hokejisty Bílých Tygrů povede nově Pavel Hynek, který aktuálně předposlední tým tabulky převezme po Filipu Pešánovi. Ten byl hlavním trenérem Severočechů teprve od listopadu, kdy nahradil Mariana Jelínka.

Pavel Hynek
zdroj: ISIFA

Vedení Severočechů oficiálně Hynkův příchod, který jako první avizoval web iSport.cz, nepotvrdilo. Samotný Hynek však pro hokej.cz uvedl, že se už domluvil na spolupráci a v úterý tým převezme. "S vedením jsme se bavili o spolupráci až od nové sezony. Od května. Jenže pak jsem byl osloven znovu s tím, zda bych tým nepřevzal už teď. Změnil jsem stanovisko a rozhodl se, že do toho půjdu. Bílým Tygrům chci pomoci," řekl Hynek, jenž na začátku sezony trénoval Pardubice, které v minulé sezoně dovedl k mistrovskému titulu. Na začátku listopadu byl ale z funkce odvolán.

Bílým Tygrům se v této sezoně nedaří a po 42 kolech jsou v tabulce extraligy předposlední, navíc jen o skóre před Chomutovem. Klub se kvůli trvale špatným výsledkům rozhodl vyměnit trenéra již v listopadu, kdy Jelínka nahradil jeho asistent Pešán. Ve stejné době tehdy přišel Hynek o místo v Pardubicích. Shodou okolností i Východočeši už změnili trenéra dvakrát.

Hynkova nástupce Mojmíra Trličíka nahradil o uplynulém víkendu Miloš Říha. Dvě změny na trenérském postu udělala v této sezoně také Sparta, kde na začátku října skončil Richard Žemlička. Jeho nástupce Václav Sýkora o měsíc později převzal Lva Praha v KHL a na lavičku Pražanů se vrátil Josef Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisty Bílých Tygrů povede Pavel Hynek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články