Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pešán čeká na info ze zámoří a věří, že hokejisté z NHL by mohli hrát na Českých hrách

Posun konce základní části NHL komplikuje možnost nominovat hráče ze zámoří na mistrovství světa. Trenér české reprezentace Filip Pešán ale nechce po víkendovém rozhodnutí vedení kanadsko-americké soutěže panikařit. I nadále věří, že někteří hokejisté z týmů, které se do play-off NHL nedostanou, by se mohli představit i na Českých hrách v polovině května v Praze.

Vedení NHL zatím oznámilo, že základní část skončí 16. května. Upraven byl ovšem zatím hlavně rozpis "kanadské" divize soutěže, ve které má velké problémy s nákazou nemocí covid-19 Vancouver. Tým Canucks momentálně nehraje, protože koronavirus byl diagnostikován u 21 hráčů a 4 zaměstnanců klubu.

Jak složitá je situace ve Vancouveru a jaké může mít dopady na NHL? Nejen to rozebíral Hokej fokus podcast:

"Momentálně přesně nevíme, jaká pravidla o posunutí konce NHL budou. Zda půjde jen o kanadskou divizi a hráči z jiných divizí budou moci odcestovat, nebo ne. To jsou otázky, které visí ve vzduchu. Potvrdilo se ale, že hráči, kteří postoupí do play-off, nemají absolutně šanci mistrovství stihnout. A hráči, kteří nepostoupí, budou mít co dělat (aby to stihli)," řekl Pešán.

Světový šampionát začne 21. května, o týden dříve se v Praze uskuteční České hry. Reprezentační kouč věří, že už zde by se mohly posily z NHL v národním týmu objevit. "V některých divizích jsou stará data. Kdyby kluby, které do play-off nepostoupí, hráče uvolnily, půl turnaje by třeba stihli. Pokud by to šlo logisticky zorganizovat," uvedl s tím, že vše se rozhodne až v příštích týdnech.

Je nám líto, video expirovalo.
Zohorna usiluje o čtvrtý světový šampionát

Denní komunikace s Nedvědem

Pešán si každopádně s realizačním týmem nestanovil počet hráčů ze zámoří, který by rád do nominace zařadil.

"Nemám v hlavě žádné číslo, šance klubů (na postup) se mění každý den. Víme o určitých zdravotních problémech některých hráčů. S Petrem (Nedvědem - generálním manažerem) to řešíme na denní bázi a máme představu, kdo by se mohl k týmu připojit," konstatoval Pešán.

Plány trenérů navíc mohou pozměnit výměny v NHL. Reprezentační trenér jen zopakoval, že všichni hráči, kteří nemají zdravotní problémy nebo se nechystají na operační zákrok po sezoně, jsou připraveni v případě nepostupu do play-off na MS přijet.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články