Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Pejšová: Zavřela jsem oči a vystřelila. Zápas jsme si moc užily, takový hokej baví

Vydařená střela obránkyně Daniely Pejšové od modré čáry v 53. minutě čtvrtfinálového utkání proti Německu udržela české hokejistky ve hře o zisk třetí medaile na mistrovství světa za sebou. Jedna z hlavních hvězd týmu po čtvrtečním zápase přiznala, že se jí po gólu hodně ulevilo. Zároveň ocenila dobrý výkon soupeřek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále Česko – Německo

"Takové zápasy musí člověka bavit. Když máte rádi hokej, tohle je skvělé. Je tam euforie, hodně emocí. My jsme si to užily, i když to bylo po většinu zápasu vyrovnané. Myslím si, že s týmem jsme to zvládly skvěle," řekla Pejšová po výhře 1:0.

Češky byly velkými favoritkami zápasu, Německo v sezoně třikrát jasně přehrály. Naposledy v únoru v Liberci 7:1. Na šampionátu v Utice se jim ale v koncovce nedařilo. "Myslely jsme na to, že nesmíme být frustrované, a soustředily jsme se na naši hru. Abychom si vytvářely šance. A to jsme zvládly. Nakonec to přišlo a postupujeme do semifinále," usmívala se jedenadvacetiletá hráčka.

Hrdinkou utkání se nakonec stala právě Pejšová. Obránkyně švédského mistrovského týmu Lulea HF dostala na modré čáře přihrávku od kapitánky Anety Tejralové a překonala brankářku Sandru Abstreiterovou.

"Zavřela jsem oči a vystřelila. Myslela jsem hlavně na to, abych netrefila první hráčku přede mnou. A padlo to tam, za což jsem ráda," popsala Pejšová svou druhou trefu na turnaji. Předtím se prosadila proti Švýcarsku. "Hodně se mi ulevilo," přiznala.

Němky ale po inkasované brance nerezignovaly a nebyly daleko od vyrovnání. V závěru trefily tyč. "Hrály celý zápas fakt výborně. Nebyl to vůbec lehký zápas a na celý (náš) tým můžu být pyšná," řekla Pejšová, která je nejvytíženější českou hráčkou na turnaji.

V semifinále se Češky utkají s Kanadou, s kterou ve skupině prohrály 0:5. Pejšová ale krátce po postupu další zápas moc řešit nechtěla. Jméno dalšího soupeře se navíc tým dozvěděl až s odstupem několika hodin. "Půjdeme do toho s tím, abychom ukázaly vše, co v nás je. Furt zlepšovat naši hru. A jak já často říkám, tak si to s holkama užít," uvedla Pejšová.

Zdroj
ČTK, Český hokej

Hlavní zprávy

Nejčtenější články