Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pavy, Pavy, znělo po zákroku halou Winnipegu. Byl krásný, ale o štěstí, přiznal Pavelec

Winnipeg – Poprvé v sezoně se dostal do branky v zápase NHL a hned o sobě dal pořádně vědět. Nejenže pomohl Winnipegu k ukončení série bez výhry, ale Ondřej Pavelec se při návratu blýskl i jedním výborným zákrokem, který se okamžitě stal hitem. Za svůj výkon si od kouče Jets po střetnutí vysloužil velkou pochvalu a domácí fanoušci ho odměnili skandováním jeho jména.

Brankář Ondřej Pavelec se raduje z výhry se spoluhráči z Winnipegu
zdroj: ČTK/AP/ autor: JOHN WOODS

"Pavy, Pavy, Pavy," neslo se halou Winnipegu během duelu s Arizonou. Staronová tvář mezi třemi tyčemi Jets si velké ovace vysloužila díky velkolepému zákroku. Běžela 34. minuta, když se ke střele před úplně odkrytou brankou dostal Radim Vrbata. Český gólman ale předvedl, že v AHL na nic ze svého umu nezapomněl a po rychlém přesunu puk zastavil holí. A hala začala bouřit.  

Sám devětadvacetiletý brankář po zápase euforii ze zákroku trochu krotil. "Byla to svým způsobem moje chyba, protože jsem neudržel dorážku. Následný zákrok už byl o štěstí a je krásné, že se mi něco takového povedlo," komentoval excelentní zásah Pavelec, jenž svůj tým podržel i v jiných momentech a po závěrečné siréně byl vyhlášen druhou hvězdou duelu.   

Ještě nedávno přitom kladenský odchovanec chytal o patro níže v AHL v dresu Manitoby, kde se účastnil 18 utkání s průměrem 2,78 obdržené branky na zápas a úspěšností zásahů 91,7 procenta. V dresu Winnipegu naopak dostávali přednost jeho konkurenti Connor Hellebuyck a Michael Hutchinson, jenže jejich špatná forma, kdy v posledních čtyřech utkáních inkasovali 19 branek, přesvědčila vedení Jets, aby Pavelcovi poprvé od 9. dubna 2016 dali šanci v NHL.

A nemuseli litovat. Český brankář sice proti Arizoně inkasoval hned z první střely a podruhé lovil puk z branky v deváté minutě. Svůj tým ovšem jinak držel. "Jako gólman, kterého vytáhli z AHL, nemůžete chtít po spoluhráčích více. Dřeli a myslím si, že v první třetině pochopili, že se s tím peru," komentoval Pavelec.

Jeho spoluhráči navíc zápas dokázali otočit. Nasázeli šest branek a po čtyřech porážkách v řadě dokázali opět vyhrát. "Mám radost, že se nám to povedlo krásně otočit, a že jsem si v prvním utkání připsal hned výhru. To potěší," uvedl devětadvacetiletý Pavelec. 

Kromě fanoušků po střetnutí ocenil jeho výkon také kouč Jets Paul Mauric, který měl pro svého svěřence pouze slova chvály. "Jít na farmu v takové fázi kariéry je ponižující, ale vypořádal se s tím správně, aby byl připraven na svou šanci. Jsem za něho šťastný," prohlásil.

Český brankář si díky výkonu řekl kromě pochval také o dlouhodobé setrvání mezi elitou a post jedničky, o který bude muset ještě samozřejmě bojovat. Mauric ale už naznačil, že Pavelcovi dá další šanci už hned v sobotu, kdy Jets hrají se St. Louis. "Teprve se budeme rozhodovat, ale cítí se dobře, tým taky a asi toho do dalšího zápasu moc měnit nebudeme," uvedl kouč Winnipegu. 

Pavelec tak má svoji budoucnost v NHL ve svých rukou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články