Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Pavelec zneškodnil washingtonské kanonýry

New York - Český brankář Ondřej Pavelec byl v sobotním utkání NHL hlavním strůjcem vítězství Atlanty 3:1 na ledě vedoucího týmu soutěže Washingtonu. Třiadvacetiletý gólman, který se ocitl pod největší palbou soupeře v letošním ročníku, zneškodnil 45 střel a stal se první hvězdou zápasu. Pavelec si připsal sedmou výhru z posledních osmi startů.

Úspěšnou bilanci načal 19. listopadu, kdy právě v zápase s Washingtonem zaznamenal čisté konto. "I dnes měl několik dobrý zákroků. To nepopírám. Zřejmě si proti nám hodně věří," uvedl trenér Capitals Bruce Boudreau. "Ale byli jsme málo agresivní, abychom se propracovali k dorážkám a dalším šancím."

Pavelec se nejvíce zapotil ve druhé části, kdy na něho šlo 20 střel. Z tlaku vytěžili domácí hráči kontaktní gól, když českého gólmana překonal Alexandr Ovečkin. Ruský kanonýr se prosadil poprvé po devíti zápasech. "Všichni odvedli výbornou práci. Vždy jsem viděl první střelu, nepouštěli je k dorážkám. Byl to výborný kolektivní výkon," uvedl Pavelec.

I bez Tomáše Vokouna, který popáté v sezoně přenechal místo v brance svému náhradníkovi Scottu Clemmensenovi, vyhrála Florida ve Phoenixu 2:1 po samostatných nájezdech. Zasloužil se o to zejména český útočník Michael Frolík, který byl jediným střelcem týmu v základní hrací době a penaltový rozstřel rozhodl v pátém kole trefou mezi betony brankáře Ilji Bryzgalova. Panthers v zápase ztratili zkušeného útočníka Radka Dvořáka, který ve druhé třetině odstoupil z utkání po nárazu hlavou do zadního mantinelu. Za domácí se jako jediný gólově prosadil Martin Hanzal, který na Frolíkův zásah odpověděl za šest minut.

Úkol nahradit zraněného Andreje Markova, který ve středu podstoupí operaci pravého kolene a bude týmu chybět do konce sezony, bude ležet na bedrech českých obránců Romana Hamrlíka a Jaroslava Špačka. Oba strávili v zápase proti San Jose na ledě největší počet minut, eliminovali nejúdernější řadu soupeře a i díky jejich zodpovědnému výkonu v defenzivě vyhrál Montreal 3:1.

"Hodně nám pomáhali i útočníci. Občas jsme propustili nějaké střely z úhlu, ale Carey (brankář Price) byl na to připravený. Pro nás je nejdůležitější pokrýt hlavní střelecké pozice a prostor před brankou, kde nesmíme soupeře pouštět k dorážkám. A myslím si, že jsme to dnes zvládli na výbornou," uvedl Špaček. Hamrlík si připsal i asistenci u třetí branky, když jeho střelu dorazil Mike Cammalleri. Vítězný gól dal Tomáš Plekanec, druhá hvězda zápasu, v němž Montreal slavil 101. výročí založení klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články