Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavelec zazářil proti Ottawě, připsal si i asistenci

New York - Český brankář Ondřej Pavelec se v úterý v NHL podílel třiceti úspěšnými zásahy na vítězství Atlanty 6:1 nad Ottawou. Dvaadvacetiletý gólman si navíc připsal i asistenci na posledním gólu Thrashers a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Mezi střelce Atlanty se zapsal obránce Pavel Kubina, který v závěru první třetiny dal druhý gól týmu. Pavelec se z výhry radoval téměř po měsíci. Domácím k bodům pomohla i velká marodka Ottawy, na které jsou i nejlepší český střelec v soutěži Milan Michálek a obránce Filip Kuba.

Festival zákroků předvedli gólmani Henrik Lundqvist a Martin Brodeur v souboji mezi New Yorkem Rangers a New Jersey. Společně pochytali za 65 minut hrací doby všech 96 střel a jejich souboj musel za bezbrankového stavu rozhodnout až penaltový rozstřel. V něm se prosadil až v pořadí osmý střelec, když ve čtvrté sérii český útočník Patrik Eliáš střelou zápěstím zajistil Devils výhru 1:0. Do sestavy Rangers se po sedmizápasové absenci zaviněné artroskopickou operací kolena vrátil Václav Prospal. 

Eliáš potvrdil, že proti Lundqvistovi se mu daří, a proměnil proti němu již
třetí ze čtyř nájezdů. "Chtěl jsem to vystřelit nahoru. Najížděl jsem z
pravé strany a snažil se ho trochu nechat v rozpacích, co vymyslím. A pak
jsem puk rychle vystřelil," popsal svoji strategii kapitán českého týmu pro
nadcházející olympijské hry.


Jen jednu třetinu vydržel v brance Washingtonu Michal Neuvirth. Jednadvacetiletý gólman během úvodních dvaceti minut na ledě Tampy Bay inkasoval čtyřikrát a vystřídal ho Jose Theodor. Radim Vrbata byl jediným střelcem Phoenixu, který prohrál 1:3 se San Jose.

Nečekaně vysokou porážku utrpěl Detroit na ledě New Yorku Islanders, kde loňský finalista prohrál 0:6. Dva góly vstřelil Robert Schremp a zřejmě jednu z nejsnadněji vychytaných nul si připsal brankář Dwayne Roloson, na něhož hráči Red Wings vyslali jen 15 střel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články